E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin kendi halkını da cezalandırıyor---

Putin kendi halkını da cezalandırıyor

Putin kendi halkını da cezalandırıyor
01 Ocak 2016 - 04:25 borsagundem.com

Putin'in Türkiye ile bağlantılı 19 turizm firmasına verdiği ceza ülkede tepki gördü: Türkiye'ye ceza vermek isterken kendi halkını cezalandırıyor

Rus uçağını düşürmemizin ardından, son yaptırım Rusya’da faaliyet gösteren Türkiye ile bağlantılı 19 turizm firmasının faaliyet yürütmekten men edilmesi oldu. Burak Coşan ve Nerdun Hacıoğlu'nun Hürriyet'teki haberine göre karardan en çok Türkiye’deki otelcilerin etkilenmesi beklenirken, sektör temsilcileri Putin için, “Türkiye’ye ceza vermek isterken, aslında kendi halkını cezalandırıyor” yorumunda bulundu.

Rusya Federal Turizm Ajansı’nın (Rosturizm) Türkiye ile bağlantısı olan 19 turizm firmasının tüzel kişi statüsünü iptal etmesi, hem Rusya hem de Türkiye’nin turizm hareketliliğini etkileyecek. Aralarında en büyük turizm şirketleri Pegas, Anex ve Coral’ın da bulunduğu 19 firmayı Rusya’da faaliyet yürütmekten men etmesini ‘çok entersan bir karar’ olarak değerlendiren Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, “Rus uçağının düşürülmesinin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Türkiye’ye yönelik birçok yaptırım kararı aldıklarını açıklamıştı. Bu hamle ile son halka da tamamlanmış oldu” dedi.

İÇ PAZARDA DA VARLAR

Yasak getirilen firmaların neredeyse tamamının sadece Türkiye’ye turist göndermediğinin altını çizen Ayık, “Hindistan’a da, Tayland’a da Rusları gönderiyor. Ayrıca bu firmalar Rusya içinde de turizm faaliyetleri yürütüyor. Kırım’a da Soçi’ye de Ruslar için turlar düzenliyor. Putin aldığı bu kararlarla Türkiye’yi cezalandırmak isterken, aslında kendi halkını da cezalandırıyor. Bu kararı hangi mantıkla aldı yorum bile yapamıyorum. Putin anladığım kadarıyla kendi halkına da ‘2016’da hiçbir yere gitmeyin. Evinizde oturun’ demek istiyor’ galiba” ifadelerini kullandı.

OTEL FİYATLARI YERLERDE

Artık 2016 ‘da hiç Rus turist gelmeyecekmiş gibi hareket etmek gerektiğini belirten Osman Ayık, “Bütün çözümler bu plan üzerinden yürütülmeli. Daha önceden anlaşmalar yapılmış otellere de Rus turistler gelemeyebilir. Resmen tur firmalarının iş yapmaları engellendiği için, yeni pazarlar üzerinde çok hızlı bir şekilde çalışılmalı” dedi. Tur operatörlerine getirilen yasağın en çok Türkiye’deki otelcileri etkileyeceğinin altını çizen Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Başkanı (TUROB) Tİmur Bayındır, “Ruslar gelmezse başka ülkelerden daha fazla turist çekmeye çalışacağız. Türkiye 35 milyon turist ağırlıyor. Bunun 4 milyonunu Ruslar oluşturuyor” dedi. Son gelişmelerin ardından daha fazla fiyat kırıp kırmayacağını sorduğumuz Bayındır, “Çok fiyat kırılacağını zannetmiyorum. Çünkü fiyatlar zaten yerlerde seyrediyor. Pazaralanan tesislerin, hakkı değil bu fiyatlar. Gelişmeler bu şekilde devam ederse zorluk içinde olan otellere en azndan ‘borç erteleme’ fırsatı verilmeli” diye konuştu.

Men edilen 19 firma

KARARIN Vladimir Putin’in daha önce imzaladığı ‘Türkiye hukuk sistemine bağlı ve ayrıca Türk vatandaşları tarafından kontrol edilen şirketlerin Rusya’daki faaliyetlerinin yasaklanması’ kararnamesine bağlı olarak alındığı vurgulanırken, faaliyet yürütmekten men edilen firmlara arasında Renaissance Management Property, Attida Travel, Pegas Turs, Pegas Kazan, Pegas Ufa, Pegas Yekaterinburg, Pegas Retail, Pegas Habarovsk, Pegas Surgut, Anex Region, Anex Tur Moskova, Bentur, Pegas Turistik, Sunmar Tur, Coral Travel şirketleri yer alıyor.

Rus halkına yeni yıl hediyesi!

SÖZ konusu kararın ardında Rusya’daki turizm çevreleri de sert tepki gösterdi. Rusya Turizmciler Birliği Sözcüsü İrina Türine, İnterfaks ajansına yaptığı açıklamada, “Yeni yıl öncesinde alınan bu kararda en kötü zamanlama seçildi. Tüm işyerlerinin 10 günlük tatile girmelerine bir gün kala böyle bir kararın alınmış olması paratez içerisinde ‘Halkımıza olabilecek en iyi hediye’ anlamına geliyor. Rusya çapında tüm turizm sektöründe şu anda panik havası esiyor. Çünkü adı geçen firmalar sadece Türkiye istikametinde değil, diğer yabancı ülkeler ve Rusya içinde de tur satıyordu. Şimdi tüm tur operatörleri telefonlara sarılmış ‘Şimdi ne olacak’ sorusuyla bizi bombardımana tutuyor” dedi.

Yüzde 100 Rus firmasıyız

RUSYA yönetiminin aldığı karardan etkilenen en büyük şirketlerden Coral, kamuya açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Rusya’da uzun süredir faaliyetlerini sürdüren ve operatörlük lisansları olan Coral Travel Center ve Ovt Sunmar isimli yüzde 100 Rus sermayeli şirketler mevcut tüm operasyonları üstlenerek faaliyetlerine devam etmektedir. 1 Ocak 2016 itibarı ile lisansı durduruldugu açıklanan diğer şirketler içinse gerekli itirazlar yapılmış olup en kısa sürede durdurma kararının geri alınması sağlanacaktır. Söz konusu şirketlerin 30.12.2015 tarihi itibarı ile hisselerinin tamamı yüzde 100 Rus sermayeli olmuş ve son evraklar Turizm Ajansı’na gönderilmiştir.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tttt01 Ocak 2016 14:29

    eninde sonunda ruslar bize muhtac en ucuz gıdayı türkiyeden alıyordu her şeye zam rusyada yüzde 300 oldu halk isyan noktasında sanki görecegiz bakalım