E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin: 2021’de Rus çıkarlarını kararlılıkla savundum---

Putin: 2021’de Rus çıkarlarını kararlılıkla savundum

Putin: 2021’de Rus çıkarlarını kararlılıkla savundum
01 Ocak 2022 - 11:21 borsagundem.com

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yeni yılda ulusa hitaben yaptığı konuşmasında, ABD ile gerilimin yinelendiği 2021 yılında Rusya’nın çıkarlarını ‘kararlılıkla’ savunduğunu söyledi.

AFP’nin haberine göre, Putin her 31 Aralık gecesi yayınlanan geleneksek konuşmasında, “Ülkemiz ve vatandaşlarımızın güvenliğini, ulusal çıkarlarımızı çok sağlam ve sürekli olarak savunduk” dedi.

11 saat diliminin bulunduğu Rusya’da uzak doğu illeri Moskova bölgesinden çok önce yeni yıla girdi.

Putin'in açıklamaları, ABD'li mevkidaşı Joe Biden ile Ukrayna sınırında askeri gerilimi tartışmak için yaptığı telefon görüşmesinin ertesi günü geldi.

Kiev ve Batılı ülkeler Rusya'yı olası bir işgal beklentisiyle Ukrayna sınırlarına kuvvetlerini yığmakla suçlarken, Moskova bunu reddediyor.

Geçtiğimiz Perşembe günü Putin ve Biden arasında gerçekleşen görüşmede, Putin, ABD Başkanı’nı yeni yaptırımlar uygulamaması konusunda uyarırken, bunların Rusya ile Batı arasındaki ilişkilerde tam bir kopuşa yol açabileceğini söyledi.

1999 yılından bu yana iktidarda olan Putin, konuşmasında ayrıca, dünyanın korona virüsten en çok etkilenen ülkelerinden biri olarak kabul edilen Rusya’da özellikle vatandaşların aşı yaptırma isteksizliği nedeniyle salgın ile ilgili sağlık krizine de değindi.

Öldürücü hastalığın on binlerce insanın hayatını etkilediğine değinen Putin, önümüzdeki yıl için hükümetin ana hedefinin vatandaşların refah ve yaşam kalitesini iyileştirmek olduğunu vurguladı.

Rus savaş uçakları yine İdlib’i hedef aldı: 2 sivil öldü

Rusya Devlet Başkanı Putin’den yeni yıl mesajı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)