E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPrens Selman, 22 Haziran'da Türkiye’ye geliyor---

Prens Selman, 22 Haziran'da Türkiye’ye geliyor

Prens Selman, 22 Haziran'da Türkiye’ye geliyor
17 Haziran 2022 - 10:37 borsagundem.com

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülmesi sonrasında ilişkilerin donma noktasına geldiği Ankara-Riyad ilişkilerinde dikkat çekici bir gelişme yaşandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın nisan ayı sonunda Suudi Arabistan'a düzenlediği ziyaretten sonra, Riyad yönetiminden iadei ziyaret bekleniyordu.

Türkiye ile Suudi Arabistan arasında yıllardır donma noktasında olan ilişkilerde normalleşmek için adımlar atılmaya devam ediliyor.

Nisan ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suudi Arabistan ziyaretinde bir araya geldiği ülkenin fiili lideri Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın Türkiye’ye geleceği duyuruldu. Fransız haber ajansı AFP’nin “son dakika” ibaresiyle aktardığı haberde Selman’ın 22 Haziran’da Türkiye’yi ziyaret edeceği belirtildi.

Muhammed bin Selman'ın ziyareti, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2018'de Suudi Arabistan'ın İstanbul başkonsolosluğunda öldürülmesinden bu yana ilk resmi ziyareti olacak.

Kaşıkçı'nın cinayetiyle gerilen ikili ilişkiler, Türkiye'nin dava dosyasını Suudi Arabistan'a devretmesi ve hemen ardından Erdoğan'ın Riyad ziyaretiyle yumuşamaya başlamıştı. İki ülke arasında önümüzdeki süreçte bir dizi anlaşmanın imzalanması bekleniyor.

Suudi Veliaht Prens Bin Selman Türkiye'ye geliyor

 

Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Selman ile bir araya geldi

 

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Bin Selman, Katar'da

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hım17 Haziran 2022 13:07

    ey dolar sen nelere kadirsin bu prense neler neler söylediler

  • Bik17 Haziran 2022 10:52

    Cemal Kaşıkçı ne kadar da çabuk unutuldu, eli kanlı Prens turkuaz halıda karşılanıyor.

  • Mucize Reis : )17 Haziran 2022 11:59

    Ali bey, Esad ile Türkiye mi küstü ? baş reis mi küstü ?  :D  Ülkeler küser mi hiç :D hahaa Bir kişi devlet kurumlarını bir cümle ile durduruyor. küsen o, devlet değil...

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ17 Haziran 2022 11:45

    ülkeler arasında sürekli küslük olurmu ne yapacağız savaşmı ilan edeceğiz.zaten yüzlerce ülke düşmanımız iken senin gibi zihniyetli kişiler oldukca bu ülke bir adım dahi ileri gitmez.

  • Mucize Reis : )17 Haziran 2022 10:51

    miraslık villa var gelmişken ilgilenirse beklerim :D cebi dolu geliyordur... :D bişeler biz satalım bizde nasiplenelim artık. 

  • He he17 Haziran 2022 13:08

    satacak ne kaldı ki