E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPowell’ın şahin açıklamaları fiyatlamalar üzerinde etkili oldu---

Powell’ın şahin açıklamaları fiyatlamalar üzerinde etkili oldu

Powell’ın şahin açıklamaları fiyatlamalar üzerinde etkili oldu
22 Mart 2022 - 09:15 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş ve jeopolitik gelişmeler gündemdeki yerini korurken, merkez bankalarının yönlendirmeleri de ön plana çıkıyor. Fed Başkanı Powell, gerekirse Fed’in her toplantısında 25 baz puandan daha fazla faiz artırımı yapabileceğini belirtti. Powell’ın şahin açıklamaları fiyatlamalar üzerinde etkili oldu. Savaş ortamı ve emtia fiyatlarındaki artış enflasyon endişelerini artırırken, merkez bankaları daha şahin bir tutum ortaya koyuyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 12:00 Euro Bölgesi – Cari İşlemler Dengesi Önem: Orta
• 16:15 ECB Başkanı Lagarde Konuşması Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Powell’ın şahin tondaki açıklamaları risk iştahı üzerinde baskı oluştururken, hisse ve tahvil piyasasındaki fiyatlamalar üzerinde etkili oluyor. BIST-100 dün pozitif ayrışarak günü %1,43’lük yükselişle 2.175,03 puandan tamamladı. ABD borsaları günü düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde hafif satıcılı bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa
borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 14,82 – 14,83 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:45 itibariyle 14,83’lü seviyelerden işlem görmekte. Bugün EREGL, ISDMR ve TOASO hisselerinde temettü ödemesi gerçekleşecek olup, bu ödemeler endekste 33 puan civarında düşüşe neden olacaktır. Temettü ödemelerinin etkisiyle BIST- 100 Endeksi’nin güne satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Temettü ödemelerinin %1,5’i bulan negatif etkisi nedeniyle endeks bugün hisse senetlerinden getiri yönünden ayrışma yaşayacak. Endekste geçtiğimiz hafta aşılan 2.100 civarı temettü düşüşüne rağmen önemli olmaya devam edecektir. Endeks bu seviye üzerinde kaldığı sürece geri çekilmeler piyasa tarafından alım fırsatı olarak kullanılabilir. Bu nedenle geri çekilmeler sınırlı kalabilir. Ancak 2.100 altı bir kapanış görünümü tersine çevirecektir. Ödenecek temettülerin bir kısmının yeniden hisse senetlerine giriş için kullanılması da endekse alım yönünde katkı sağlayacaktır. Endekste yukarıda dünkü kapanışın da bulunduğu 2.175 bugünün en önemli direnç seviyesi olacaktır. Buranın üzerinde 2.195 ve 2.2261 tarihi zirveler öncesinde ara dirençler olarak izlenebilir.

Borsa 30 hisseleri güçlendi

 

Ziraat GMYO ve Oyak Çimento sorusu

 

Küresel piyasalarda Powell'ın açıklamaları sonrası karışık seyir

 

Borsada açığa satış tedbirleri bugün de devam edecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bik22 Mart 2022 09:36

    FED başkanının 50 baz puanlık faiz artışları yapacağı sinyali vermesinden sonra piyasalar beklentiyi satın almaya başladı.