E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriPlaspak Kimya iflas etti---

Plaspak Kimya iflas etti

Plaspak Kimya iflas etti
08 Aralık 2017 - 10:17 borsagundem.com

2014 yılında büyük vaatlerle halka arz olan Plaspak Kimya'nın iflas erteleme davası sonuçlandı.

BORSAGUNDEM.COM
2014 yılının başında borsaya açılan ancak kısa bir süre sonra batma noktasına gelen Plaspak kimya ile ilgili devam eden davada karar verildi.

Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yapılan açıklamada şirket ile ilgili olarak şu ifadelere yer verildi:

16.11.2017 tarihinde görülen celse neticesinde dava hakkında hüküm verilerek Plaspak Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin iflasına karar verilmiştir.

2003 yılında plastik, ambalaj ve kimya sektörlerine hammadde, yardımcı maddeler ve makine tedarik etmeye başlayan şirket, 2014 yılında Borsa İstanbul Gelişen İşletmeler Piyasası’nda (GİP) işlem görmeye başlamıştı.

Borsaya açıldıktan sonra hisseleri 2.5 liradan 10 liraya kadar çıkan şirkette sonrasında yaşanan sert düşüşle hisseler 3 liraya kadar gerilemişti. Bu gelişmeler üzerine ise şirketten, “Üretimden kaynaklı sorunlar sebebiyle satış faaliyetlerinin olumsuz etkilenmesi ve sektördeki tahsilat sıkıntılarına bağlı olarak nakit akımlarımız negatif etkilenmiştir” açıklaması yapılmıştı.

Tüm bu gelişmelerin ardından 2016'nın Nisan ayında sermayesinin tamamını kaybetmesi ve bu kaybı telafi edememesi nedeniyle borsadan çıkarılan şirketin borsa macerası da kısa sürmüştü.

Plaspak Kimya’da kaçış başladı

 

Plaspak Kimya 'Bu kadar olmaz ki' dedirtti



DURUŞMA TUTANAĞINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)