E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPKK'ya telsiz yasağı---

PKK'ya telsiz yasağı

PKK'ya telsiz yasağı
18 Ağustos 2015 - 10:33 borsagundem.com

Kandil'e yapılan hava operasyonlarında büyük kayıp yaşayan terör örgütü PKK, dağdaki kadrolarına telsizle konuşma yasağı getirdi

Panik halindeki teröristlere ''Kayıplarla ilgili konuşmayın'' mesajı iletilirken,  PKK elebaşları Murat Karayılan İran'a,  Cemil Bayık ise  Suriye'ye kaçtı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), son üç haftadır 150'ye yakın jetle yürüttüğü hava operasyonlarında, örgüt, bugüne kadarki en ağır darbelerinden birini aldı. Yaklaşık 400 terörist etkisiz hale getirilirken, 200'ü ağır olmak üzere 400'ün üzerinde terörist de yaralandı. Örgüt üyeleri, yaşanan büyük kayıplarla birlikte "derin ve yoğun bir panik" içine girdi.

PKK'nın komuta kademesinin yaşadığı şok ise istihbarat raporları ile belgelendi. Hava operasyonlarında birçok üst düzey yöneticisini kaybeden terör örgütü PKK'nın elebaşları Murat Karayılan'ın İran'a, Cemil Bayık'ın da Suriye'ye kaçtığı ortaya çıktı.

İstihbarat birimleri, PKK'nın dikkatleri, aldığı ağır darbeden farklı bir yöne çekmek için militanlarına telsizle konuşma yasağı koyduğunu da belirledi. Panik halindeki teröristlere, "Kayıplarla ilgili konuşmayın" talimatı verildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ölen kisi sayısı sıfır18 Ağustos 2015 16:11

    yaralilar ve etkisiz hale getirilenlrr nerede????

  • adem garip18 Ağustos 2015 15:05

    Endonezyada bir sürü ada var .bunlardan birkacını kiralayıp tüm pkkları gonderelim. orda demokratik hendekistan özerk yönetimini kurup mutlu mesut yaşasınlar.

  • AHMET18 Ağustos 2015 14:15

    apomu neden asamadık ? Abd istedigi zaman istediklerini terötist diye öldürmedimi ? hangi ülkede teröristin mecliste tvde boy gösterdiği görülmüş. Kalkıp hdp nin yaptıgı gibi öz göre göre terörü başka ülkede destekliceksin ne millet vekilliği kalır ne başka bişi

  • seisan18 Ağustos 2015 14:13

    Liderler boş konuşuyor türkiyenin gücünden bahsediyor olan bizim gibi köylü gariban kardeşlerime oluyor cemil bıyıkmis kes kafasıni getir karayilan hangi delikteyse kes kafasıni daha ne istiyorlar yada istediğiniz neydi alamadıniz

  • mali18 Ağustos 2015 12:18

    Teröristler Lice'de, Şırnak'ta... kent merkezinde hendek kazıyor. Özerklik ilan ediyor. Roketatar, doçka ve ağır silahlarla arazide ve şehirde gösteri yapıyor. Yol kesip masum insanları öldürüyor. Araçları yalıyor. Bunlar olurken biz ne yaptık, ne yapıyoruz?

  • ali18 Ağustos 2015 11:48

    ABD APO'YU YAPTIĞI GİBİ NEDEN ELEBAŞLARINI YAKALAYIP VERMİYOR?

  • VİCDAN18 Ağustos 2015 11:45

    GEÇMİŞTE PAKETLENDİ NE OLDU BAŞ BELASI OLDU PAKETLEMEYECEKSİN DİREK ANLADIN SEN ONU

  • H.Rifat Aksoy18 Ağustos 2015 10:57

    Peki elebaşları neden paketlenmeyip yakalanmıyor.