E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarPiyasalarda 'yaban domuzları' uyarısı!---

Piyasalarda 'yaban domuzları' uyarısı!

Piyasalarda 'yaban domuzları' uyarısı!
25 Haziran 2013 - 12:14 borsagundem.com

Dallas FED Başkanı Fisher, piyasada bazı yatırımcıların ‘yaban domuzu’ gibi hareket ettiğini söyledi

FED yöneticilerinin açıklamaları varlık alım programına ilişkin sinyaller için yakından takip edilirken Dallas FED Başkanı Richard Fisher’dan ilginç bir uyarı geldi.
Bu yıl FED’in para politikası kurulu görevi üstlenen FOMC’de oy kullanmayan Fisher, Financial Times’a yaptığı açıklamada FED’in 19 Haziran açıklamasının ardından piyasada bazı yatırımcıların ‘yaban domuzu’ gibi hareket ettiklerini söyledi.
Fisher, “Yaban domuzları merkez bankasını test ediyor. Büyük miktarlı paranın ‘yaban domuzu’ benzeri bir şekilde organize olduğunu düşünüyorum. Eğer bir zayıflık ya da kötü koku duyarlarsa hemen peşine takılıyorlar. İngiltere Merkez Bankası’nın Kara Çarşamba döneminde yaşadıklarını unutmadık. Kimsenin FED’i başarısızlığa uğratabileceğini sanmıyorum” dedi.
Spekülötör George Soros’un 10 Eylül 1992’de 10 milyar dolar değerinde sterlin satıp mark almasıyla başlayan sterlin düşüşü Merkez Bankası’nın müdahalesine karşın durmamış, 16 Eylül Çarşamba günü para biriminin değeri yüzde 16 devalüe edilmek zorunda kalınmıştı. Soros o dönemde işlemlerinden 1 milyar dolar kar etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)