E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda toparlanma çabası ön planda---

Piyasalarda toparlanma çabası ön planda

Piyasalarda toparlanma çabası ön planda
09 Şubat 2022 - 09:04 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Risk iştahında ve piyasalarda bir miktar toparlanma çabası ön plana çıkarken, mevcut risk başlıkları varlığını sürdürüyor. Rusya – Ukrayna arasındaki süreç sürpriz gelişmelere açık bir durum olup, gündemdeki yerini ve önemi koruyor. Ekonomik veri akışının görece sakin seyrettiği haftanın ilk yarısında tahvil faizlerindeki seyir takip edilirken, yarın ABD’de açıklanacak TÜFE rakamı Fed’e ilişkin beklentiler ve fiyatlamalar üzerinde belirleyici olacaktır.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 10:00 Almanya – Cari İşlemler Dengesi Önem: Orta
• 18:00 ABD – Toptan Stoklar Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Veri akışının sakin seyrettiği haftada küresel hisse piyasalarında toparlanma çabası kaydedilirken, tahvil faizlerindeki seyir ve gündemdeki risk başlıkları yakından takip ediliyor. BOTAŞ’ın açıklamasıyla haftaya güçlü bir yükselişle başlayan BIST-100 Endeksi dün oldukça dalgalı bir görünüm ortaya koydu ve günü %0,48 oranında yükselişle 2.007,14 puandan tamamladı. ABD borsaları günü %1’leri bulan yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelileri bu sabah hafif alıcılı bir seyir kaydediyor. Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 13,62 – 13,64 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:45 itibariyle 13,56’lı seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 Endeksi dün dalgalı bir seyir izledikten sonra günü hafif de olsa artıda kapatmayı başardı. Son iki gündeki yükselişe karşın günlük göstergeler henüz yükselişi destekleyecek güce ulaşmış değil. Bununla birlikte alt periyotlar yaşanan hızlı yükselişle birlikte aşırı alım bölgelerine yaklaşmış durumda. Kısa vadede volatilitenin devam etmesini beklediğimiz endekste açılışta yaşanacak yükselişin ardından 2.020 üzerinde oluşacak saatlik kapanışlar kısa vadede yukarı yönlü hareketi destekleyecektir. Buranın zerinde 2.050 – 2.065 aralığı izlediğimiz en önemli direnç olacak. Bu bölgenin aşılması endekste daha kalıcı yukarı yönlü hareketlerin önünü açabilir. Aşağıda ise 1.985’in atına sarkılması oluşan pozitif görünümü sonlandırarak yeni bir düşüş başlatabilir.

Altın yatırımcıları ABD enflasyon verisine odaklandı

 

Klimasan ve Parsan sorusu

 

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)