E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda sert hareketler sürüyor---

Piyasalarda sert hareketler sürüyor

Piyasalarda sert hareketler sürüyor
14 Ekim 2014 - 08:48 borsagundem.com

Borsada 75.500 ilk önemli direnç seviyesi ve üzerinde tutunulması halinde devamı görülebilecek bir yükseliş hareketinin ilk sinyalleri alınabilir

Turkish Yatırım tarafından hazırlanan Günlük Bülten:
   
"SERT HAREKETLER SÜRÜYOR..
   
Yeni haftaya, gevşeme eğiliminde bir DolarTL ile başlarken BIST100 endeksinde de yüzde 0,4 yukarı yönlü bir tepki ile güne başlandı. Endeks, gün içinde eksiden artıya dönen Avrupa borsaları ve 2,27’nin altına gevşeyen DolarTL’nin elverişli ortamında en yüksek 75,484 puan düzeyini test ederken kapanış yüzde %2,21 primle 75,115 puandan oldu.
   
Bu sabaha bakıldığında dün %1’in üzerinde düşüşle kapanan ABD borsaları sonrası ABD vadeliler %0,5 civarı artıda, Asya tarafı da tatilden satıcılı dönen Japonya haricinde alıcılı seyrediyor. Dün sert yükselen BIST’te, ABD’nin sert düşüşü sonrası sabah açılışta bir realizasyon bekleyebilirdik ancak kurun dün kapanışa göre daha düşük seviyelerde bulunması ile yatay bir açılış görülebileceğini düşünüyoruz, dün 85,50’lerdeki dolar endeksinin 85,30’a gelmesi de destekleyici.. 75,500 hala ilk önemli direnç seviyesi ve üzerinde tutunulması halinde devamı görülebilecek bir yükseliş hareketinin ilk sinyalleri alınabilir. Geri çekilmelerde ise 74,000 ve 73,500 desteklerini izlemeye devam edeceğiz.
   
Yeniden düne döndüğümüzde  dolar endeksinde gevşemenin EM para birimlerine verdiği destek ve veri açısından da oldukça sakin bir gün geçirilmesi nedeniyle düşük hacime rağmen Borsa İstanbul’da geçen haftayı sert satışla kapatmamız sonrası bir tepki alımı söz konusuydu. Hatta geçen hafta Avrupa ve ABD’de de sert satışlar sonrası Avrupa’da açılışın eksi olmasına karşın, yatırımcıların bir yandan ABD bilanço sezonuna odaklanması ve bir yandan da geçen haftaki satışların aşırı olabileceği spekülasyonları arasında Avrupa’nın da teknik tepki ile artıya döndüğünü söyleyebiliriz..
   
Ancak dün gün içinde 2,2666 seviyesine dek gerileyen DolarTL’nin ise kapanışa doğru hafif eksideki ABD borsalarıyla beraber yeniden 2,27’nin üzerine atması nedeniyle kurda düşüşlerin karşılandığı görüşümüz desteklenmeye devam ediyor. Bu noktada IMF Başkanı Lagarde’ın EM’lerde artık daha yüksek volatilite döneminin başlayacağı açıklamasını da hatırlamakta fayda var.. Gündem olarak ise –veri akışı haricinde- en önemli yurtiçi gündemimiz jeopolitik tansiyon olmaya devam ediyor.. Yurtdışından özellikle ECB ve FED’den gelebilecek açıklamalarla görülebilecek reaksiyonların yanında sınırdaki gelişmeler de bizim açımızdan oldukça kritik.
   
Orta vadede ECB ve FED’in adımlarına bağlı olarak yön çizecek küresel piyasalarda ise kısa vadede gündem, büyüme endişeleri ve buna karşın politika yapıcılardan gelecek açıklamalar. Bugünün gündeminde ise  Avrupa’da TÜFE rakamları önemli olacak ancak Euro bölgesi sanayi üretimi ve Almanya ZEW endeksinin önem açısından daha ön sıralarda olmasını bekliyoruz. Beklentilerin altında kalması (özellikle sanayi üretimi) Euro bölgesi kaynaklı büyüme endişelerinin hızlanmasına neden olarak küresel piyasalarda olumsuz bir hava yaratabilecektir. Ancak bu hafta asıl hareketliliğin Çarşamba günü açıklanacak ABD Bej Kitap raporu ile başlayacak veri akışı ile geleceğini de hatırlatmak isteriz.. "

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)