E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda senaryo değişmedi---

Piyasalarda senaryo değişmedi

Piyasalarda senaryo değişmedi
11 Ekim 2022 - 09:28 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.


Piyasalarda tahvil faizlerindeki yükselişi, dolar endeksindeki değer kazanımı ve bunların eşliğinde risk iştahının kaybolduğunu takip ettik. Bunda şirketlerden gelen resesyon temalı yazıların da etkili olduğunu söyleyebiliriz.

ABD endeksleri teknoloji hisseleri önderliğinde %1 civarında düşüşle tamamladı. Nasdaq endeksi %1,04’lük gerilemeyle birlikte Temmuz 2020’den bu yana en düşük seviyeyeyi işaret etti. ABD vadeli kontratları da %0,5’e varan satıcılı işlem görüyor.

Avrupa endeksleri gün özelinde sınırlı ve yönsüz bir kapanış gerçekleştirdi.

Asya endekslerinde ise dünkü satıcılı syrin bugüne de taşınmış olduğunu görmekteyiz. Özellikle ABD’nin almış olduğu kısıtlayıcı tedbirlerle birlikte yarı iletken sektörü satıcılı tarafta olurken batarya üreticileri pozitif tarafta yer aldı.

BİST100 endeksinde yükseliş 7.güne taşınarak 3.587,39 puandan günü tamamladı. Dolar bazlı grafiklere baktığımızda ise 192$ seviyesinde fyatlanıyoruz. 193$ seviyesinden de kar satışlarının geldiğini söyleyebiliriz. Yükselişlerde 193$ ve 197$ dirençlerini düşüşlerde ise 189$ ve 186$ desteklerini tkip edeceğiz.

10:00’da Ağustos ödemeler dengesi gündemimizde yer alacak.

BİST100 endeksinde sınırlı bir pozitif açılış beklemekteyiz.

Petrolde dalgalı seyir

 

Dolar güçleniyor

 

Bakır, güçlü doların baskısıyla geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)