E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarPiyasalarda sakinlik hakim olacak---

Piyasalarda sakinlik hakim olacak

Piyasalarda sakinlik hakim olacak
01 Temmuz 2013 - 09:11 borsagundem.com

Üçüncü çeyreğin ilk işlem günü olan bugün bu veriler izlenecek...

Üçüncü çeyreğin ilk işlem günü olan bugün kur ve faizde İstanbul enflasyonu ve PMI başta olmak üzere veriler ve küresel piyasalar takip edilecek. İzlenecek bir başka veri ise Haziran ayı ihracat verileri olacak.
Fed sonrası sert satış baskısı ile geçen hafta görülen tarihi zirvelerden dönen kur ikinci çeyreğin son işlem günü olan Cuma günü kurumsal talep ve kâr realizasyonu ile bir miktar yükselmişti.
Cuma günü 1.9296/1.9305 seviyesinde olan dolar/TL bugün güne saat 0850'de 1.9238/1.9245 seviyesinde başladı. Cuma günü 2.2240 seviyesinde işlem gören sepet bazında TL ise aynı saatte 2.2152 seviyesindeydi.
"Fed sonrası sert satış baskısı azaldı" diyen bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Bugün PMI verileri önemli. Haftanın en önemli verisi ise Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam. Avrupa Merkez Bankası toplantısı ise Perşembe günü" dedi ve ekledi:
"TCMB'nin likiditeyi sert satışların yaşandığı ilk günlerdeki kadar sıkmaması dolar/TL'de yukarı yönü bir miktar açık bırakıyor. Ancak buna karşın Fed kararının artık fiyatlara yansımış olması ise küresel piyasaları rahatlatıyor. Dolayısıyla bugün veriler ve küresel piyasalara paralel sakin bir seyir olacaktır." 
ABD'nin tarım dışı istihdam verisi, Fed'in izleyeceği yol konusunda neden olabileceği spekülasyonlar bakımından bu ay özellikle önemli.
Bugün iç piyasa TSİ 1000'da açıklanacak PMI verisi 1100 civarında açıklanacak TİM Haziran ayı ihracat verileri ve 1200'da açıklanacak İTO İstanbul enflasyon verileri izlenecek.   
ABD'de S&P 500 endeksi, Fed'in tahvil alımlarını azaltabileceği endişesiyle Cuma gününü ve Haziran'ı düşüşle kapatsa da, bu yılın birinci yarısı 1998'den beri görülen en güçlü ilk yarı oldu. Gösterge endeks ikinci çeyreği de kazanımlarla geride bırakmış oldu.
İşlemciler Fed'in desteklerini azaltmaya başlayabileceği yeni bir çeyrek dönemi karşılarken, dolar bugün gücünü korudu. Fed'in ekonomiye sağladığı parasal desteği Eylül ayı kadar yakın bir zamanda azaltmaya başlayabileceği belirtilirken, diğer önde gelen merkez bankalarında gevşek para politikalarının devam etmesi bekleniyor.
Tahvil-bono piyasasında ise bu sabah itibarıyla tezgahüstünde piyasanın ana yönünü gösterecek bir seviye oluşmadı.  
Tahvil/bono piyasasında Cuma günü spot kapanışta 13 Mayıs 2015 itfalı gösterge tahvilin bileşik faizi ortalama yüzde 7.49, valörlüde yüzde 7.54 seviyesindeydi 8 Mart 2023 itfalı 10 yıllık tahvilin bileşik faizi ise Cuma günü spot kapanışta yüzde 8.43 valörlüde yüzde 8.70 seviyesindeydi.   
ABD'nin gösterge Hazine tahvillerinin fiyatları Cuma günkü dalgalı işlemlerde düştü. Tahvil getirileri yılın ikinci çeyreğinde yatırımcıların Fed'in tahvil alımlarını azaltabileceğine   ilişkin endişeleriyle iki yıla yakın sürenin en yüksek seviyelerine ulaşmıştı.  
ABD'nin 10 yıllık tahvilinin getirisi Cuma günü yüzde 2.5024 seviyesinde yer aldı.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)