E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalarda Garanti rüzgarı!---

Piyasalarda Garanti rüzgarı!

Piyasalarda Garanti rüzgarı!
15 Kasım 2021 - 13:16 borsagundem.com

İspanyol BBVA, Garanti’de kendisine ait olmayan hisselerin alınması için gönüllü pay alım teklifi yapılmasına karar verdi. Haber sonrası borsada yükseliş yüzde 4'ü aştı. Bankacılık endeksi yüzde 10 prim yaptı.

Garanti Bankası hissedarı BBVA, mülkiyetinde bulunmayan Garanti paylarının tamamı için gönüllü pay alım teklifi yapma kararı aldı. İspanyol bankanın pay alım teklifi toplam sermayenin yüzde 50.15'ini temsil eden 2.1 milyar adet paya yönelik olacak. BBVA'nın bahse konu tüm payları alması halinde yaklaşık 2,25 milyar euro (26 milyar TL) ödeme yapacağı hesaplandı.

Borsa yeni zirvede; GARAN tavan oldu

Söz konusu haber piyasalarda hareketliliği artırdı. Zirve yürüyüşüne devam eden Borsa İstanbul yeni rekor seviyeyi görürken, Garanti hisseleri tavan oldu. Açılışta Garanti BBVA'nın hisse fiyatı 11,63 lira ile tavan olurken, aynı zamanda 13 Şubat 2020'den bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Borsa İstanbul'da yükseliş yüzde 4'ü geçti. 

Borsa İstanbul'da 1.700 puan aşıldı

Bankacılık hisselerinde ralli

BBVA’nın açıklaması Garanti BBVA’ya tavan yaptırırken diğer bankacılık endeksi hisselerini de beraberinde sürükledi. Bankacılık endeksinde prim yüzde 10’a dayanırken banka hisseleri de yüzde 9’un üzerinde primlendi. Akbank hisseleri yüzde 9,94, Garanti yüzde 9,92, İş Bankası yüzde 9,75, Yapı Kredi yüzde 9,71, Halkbank yüzde 8.73, TSKB yüzde 7,59, Vakıfbank yüzde 9,24, Albaraka yüzde 7,43 yükseliş yaşadı.

Dolar 9,95 - 10 lira arasında dagalanıyor

Dolar/TL, Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklayacağı yeni haftaya hareketli başladı. Geçen haftanın son saatlerinde psikolojik sınır olan 10 liranın üzerine çıkan dolar, bugün 10,05'e kadar çıktı. ABD Doları'nın küresel piyasalarda değer kaybetmesinin de desteğiyle zirveden dönen kur, Garanti Bankası haberi sonrası 9,95'e kadar indi. Ancak düşüş sonrası kur yeniden 10 seviyesine çıktı.

Garanti'de kritik geri alım: Hepsine talip!

Dolarda oynaklık artıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)15 Kasım 2021 14:47

    Kasım 3 . hafta dedik buyrun :D hemde  3 yada 4 hafta önceden :D Şans yada tesadüf bilemem artık :D ... ama açıklama tarihi bilanço sonrası geldi. yanı yabancı mantıgı bu... onu anlatmak istiyorum.. gerçmiş veriler biribirinden koptu vocid yasaklar kapanmalar ihracat ithalat vb etkılendı . önce bilanço bakıyor yabancı. sonra sıcak para stratejısını uyguluyor kasım 3 haftada mantık bu idi.. Şuan "w w w " hareketleri ile endeks bir çalkantı edecek özellikle merkez sonrası bu grafiklerde oluşur. ama esnek. öyle sert değil... herkeslere bol kazançlar dilerim... sıcak para W yapacak ise, vadelide, kaldıraçta buruk risk var demektır. bi rkaç karambole yakalasanda bir kaybedersen hepsi gider. bence bu alternatiflerden uzak dur. w olursa babalar buralarda oynar. garanti çıkmadna önce vadelide zaten posizyon alınmış, çıkış diye demek birileri biliyordu :D kapişşşş

  • Mucise Reis ;)15 Kasım 2021 15:19

    Satır almamıştı.   Şimdi sıcak para girişi olur, sıcak para ulkemizde kalırsa, kalmayı düşünürse, bu sırada yerli üretim yerli hammaddele rile gerçekleşme durumu olursa, aramalı vb. sıcak para girdileri çat pat, usd yi frenlemeye yarar sağlayabilir. kasa dolu olsa elimiz güçlü olurdu. bir çok hatalarla bu duruma geldik. yanlış adımlar atılamssa bu hallere kesinlikle gelmezdik. Ama çıkış kapısı her daim var. dış borç full usd ve kasa eksi + borç 400 milyar usd leri aşıyor.. Bu tablo faizle, borsa ile, sıcak para vb düşmez. reel yatırımlar gerekli. 1 kişi kahvede okey oynayıp, çay imeyecek kadar yoğun olmalı hayat. yoksa geçici bu tablolar... zaman kazandırır sadece. 1 gr aldın 600 tl ulen. tarihi rezillik.

  • AHMET ÖZBİR15 Kasım 2021 14:05

    DÜNKÜ yorumumda "DALIN TÜRK'ÜN ÇİL ÇİL HİSSELERİNE demiştim, bazı zavallılar " Daldık ve orada kaldık" diye eleştiriler yapmıştı. Siz KAĞIT'da dalarsanız orada kalırsınız, BABA HİSSELERİ ALIRSANIZ "KÖŞEZÂDE" olursunuz. İşte size son örnek GARANTİ BANKASI. Ardından YERYÜZÜNÜN SÜPER GÜCÜ TÜRKİYEMİN DİĞER BANKALARINA VE HOLDİNGLERİNE saldıracak ve UCUZDAN TOPLAYACAK YABANCI alışlarda inşallah.

  • Volkan15 Kasım 2021 13:42

    Çoğunluğu ele geçirdikten sonra Türkiye'de memnun olmayan bankaları da satın alabilirler. Özellikle Denizbank'ı satın alırlarsa teknoloji ve yazılım olarak Intertech sistemini kullanan küçük bankalar yeni teknolojği geliştirmekte zorlanabilir, bu sistem bir çok bankada ortak kullanılıyor. HSBC de çıkmak istiyordu gerçi artık pek şubesi kalmamış ama çok değerli olan müşteri tabanı var, onu satın alıp eski müşterilere teklif göndererk müşteri sayısını artırabilir. Cuma beni aradılar ve emekli maaşını taşırsanız 2000 TL vereceğiz dediler, onu da inceleyeceğim. Böyle 1 milyon kişi toplasa 2 milyar TL yi gözden çıkardı belki.