E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizPiyasalara Draghi darbesi---

Piyasalara Draghi darbesi

Piyasalara Draghi darbesi
03 Aralık 2015 - 17:02 borsagundem.com

İkon Menkul, AMB Başkanı Draghi'nin konuşması sonrası piyasada oluşan gelişmeleri değerlendirdi.

Avrupa Merkez Bankası’nın beklenen faiz kararı açıklandı, ama açıklanan karar piyasaların hoşuna gitmedi. Avrupa Merkez Bankası politika faizinde herhangi bir değişiklik yapmazken, depo faiz oranlarında %0.10 luk bir indirim gerçekleştirdi. Depo faiz oranları Merkez Bankası’nın Avrupa bankalarına uygulamış olduğu bir faiz çeşidi. AMB bu faizleri %-0.20 seviyesinden %-0.30 seviyesine çekerek piyasaya müdahale etti. Parasal genişlemenin tarihini de 2017 yılına uzatan AMB, ancak ek bir genişleme paketi açıklamadı. Piyasaların ek parasal genişlemenin arttırılacağı konusundaki beklentisinin karşılanmamasıyla birlikte Avrupa endekslerinde sert satışlar gerçekleştiğini gördük. Ayrıca Euro tarafında da %2,5 üzerinde değer artışı dikkat çekti.
 
FED Başkanı Yellen: Ekonomi Faiz Artışı İçin Hazır…
 
Washington Ekonomik Kulüp'te konuşan Fed başkanı, ekonominin son zamanlarda ilerleme gösterdiğini belirterek, ihtiyatlı davranmaları gerektiğini söyledi. Cuma günü açıklanacak istihdam verileri beklentilerin altında gelmemesi halinde faiz artışına kesin gideceği öngörülüyor. Yellen konuşmasında, "Bu çerçevede ekim ayı toplantısından bu yana gelen ekonomik hem mali bilgiler işgücü piyasasındaki iyileşme beklentilerini tutarlı haline getirmiştir" dedi. Yellen buna rağmen Fed'in 2016'da 'yavaş ve ihtiyatlı hareket edeceklerini' ifade ederek "Tabiki, hatta ilk faiz artışı gerçekleşmesinden sonrada, para politikası uyumlu kalmaya devam edecek" diye konuştu. Fed başkanı, 'ılımlı büyümenin' önümüzdeki birkaç yılda büyümeye devam edeceğini, enflasyonun yüzde 2 hedefine yükseleceği ve istihdamın artacağını kaydetti. Faiz artışı için enflasyon oranı, istihdam verileri ve saatlik çalışma ücretlerindeki artışlar yakından takip ediliyor.
 
S&P, 8 ABD bankasının notunu düşürdü.
 
Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), yeni düzenlemelerin ABD hükümetinin bankacılık sektörüne olağandışı yardım sağlama olasılığını belirsizleştiğini belirterek, sistemik olarak önemli 8 ABD bankasının kredi notlarını birer basamak düşürdügünü açıkladı. Sözkonusu bankalar şunlar; Bank of America Corp., Bank of New York Mellon Corp., Citigroup Inc., JPMorgan Chase & Co., Morgan Stanley, State Street Corp., The Goldman Sachs Group, ve Wells Fargo & Co.
 
Japonya Hizmet Sektöründe Gerileme...
 
Japon hizmet sektöründe faaliyet büyümesi Kasım ayında bir önceki aya göre hafifçe yavaşladı. Bir önceki ay 52.2 olan Markit/Nikkei hizmet sektörü satın alma yöneticileri endeksi Kasım ayında 51.6 seviyesine indi.
 
Çin'de Hizmet Sektöründe Büyüme Yavaşladı...
 
Bugün yayınlanan özel bir araştırma Çin'de hizmet sektörünün büyümesinin, geçtiğimiz ay bir miktar soğuduğunu ve sadece yeni siparişlerde marjinal artış kaydedildiğini gösterdi. Ekim ayında gördüğü son 3 ayın en yüksek seviyesi olan 52,0'yi gören Caixin/Markit Çin Hizmet Sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi, Kasım ayında 51.2'ye geriledi.
 
Tüketici Fiyatları Kasım'da, Yıllık %+8.10 Arttı…
 
TÜFE'de 2015 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre %0,67, bir önceki yılın Aralık ayına göre %8,58, bir önceki yılın aynı ayına göre %8,10 ve on iki aylık ortalamalara göre %7,61 artış gerçekleşti. Yıllık enflasyon rakamlarına baktığımızda yükseliş trendinin devam ettiğini görüyoruz. Enflasyon tarafında işlerin istenildiği gibi gitmediğini belirtebiliriz.
 

İkon Menkul

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)