E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar yeniden satışa döndü---

Piyasalar yeniden satışa döndü

Piyasalar yeniden satışa döndü
10 Eylül 2015 - 08:46 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, ABD istihdam verisi sonrası küresel hisse senedi rallisinin etkisini kaybetmesi ile satışa döndü

Asya hisse senetleri, ABD'de dün açıklanan istihdam verisinin Fed'in faiz artırımı için durumu güçlendirmesi ve buna ek olarak, Çin'in enflasyon verisinin dünyanın ikinci en büyük ekonomisindeki zayıflığın altını çizmesinin ardından, küresel hisse senetlerindeki rallinin etkisini kaybetmesi ile birlikte geri çekildi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi düşerken, Japonya'da Nikkei 225 Endeksi Çarşamba günkü yüzde 7.7'lik kazancının bir kısmını geri verdi. Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi, üretici fiyatlarının 2009'dan bu yana en hızlı düşüşünü gerçekleştirmesinin ardından geri çekildi. Asya tahvillerinin temerrüte karşı sigorta maliyetleri (CDS'ler) yükselirken, güvenli liman niteliğindeki varlıklara gelen talep yen ve ABD Hazine tahvillerini destekliyor. Yeni Zelanda doları merkez bankasının faiz indirimine gitmesi ve para biriminin daha da değer kaybedebileceğini kaydetmesinin ardından değer kaybetti. Petrol, arz verileri öncesi varil başına 45 doların altında kaldı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)