E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar Merkez Bankası kararını bekliyor---

Piyasalar Merkez Bankası kararını bekliyor

Piyasalar Merkez Bankası kararını bekliyor
21 Aralık 2015 - 17:47 borsagundem.com

İş Yatırım, haftaya bakış raporunda Merkez Bankası'nın faiz kararı toplantısına ve ABD verilerine dikkat çekti

FED’in beklendiği gibi 25 baz puanlık ilk faiz artışını yapmasının ardından gözler yarınki Merkez Bankası toplantısına çevrildi. Reuters anketine göre politika faizi ile ilgili beklentiler (1 haftalık repo faizi) 50 baz puanlık artışta yoğunlaşıyor. Alt bant ile ilgili tahminler de 50 baz puanlık bir artışa işaret ediyor. Bizim de beklentilerimiz bu yönde Beklentilerin aksine yarınki toplantıda Merkez Bankası’nın oranlarda değişikliğe gitmemesi piyasalarda hayal kırıklığına sebep olabilir. 

FED fazi artışından sonra TL varlıklar olumlu ayrıştı
FED’in faiz arttırdığı 15 Aralık tarihinden bugüne kadarki döneme baktığımızda TL Endonezya para biriminden sonra en iyi performans gösteren ikinci para birimi oldu. MSCI Türkiye endeksi ise aynı dönemde % 1.86 Artışla MSCI gelişmekte olan ülkeler endeksinin % 0.5 üzerinde getiri sağladı. 12 aylık tahmini F/K oranına göre MSCI Türkiye’nin gelişmekte olan ülke endeksine göre ıskontosu %28’den %27 seviyesine geriledi. Geçmiş dönem ortalamalarının çok üzerinde olan ıskontonun orta vadede daha da gerileyeceğini düşünüyor, BIST ile ilgili olumlu görüşümüzü koruyoruz. Petrol fiyatlarındaki hızlı düşüş, Rusya ile yaşanan krizin bir miktar gündemde geri plana kayması, AB ile yakınlaşma, ve TCMB’nin faiz artırımına yönelik beklentiler TL varlıkları destekleyen unsurlar.

ABD’de önemli veriler açıklanacak
Yurtdışında ise Noel tatili öncesi sakin bir hafta olmasına karşın ABD’de önemli veriler açıklanacak. Bunlardan FED’in de yakından takip ettiği Kişisel Tüketim harcamaları endeksi en kritik olanı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)