E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarPiyasalar Fed'i yanlış mı yorumladı---

Piyasalar Fed'i yanlış mı yorumladı

Piyasalar Fed'i yanlış mı yorumladı
21 Haziran 2013 - 13:55 borsagundem.com

Naroff, piyasanın Fed Başkanı Bernanke'nin sözlerini yanlış algıladığı savundu

Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin tahvil alımlarının sonlanabileceğine dair açıklamalarının, 10 yıllık Hazine tahvillerinin getirisini ikiye katlayabilecek olan faizlerde sıçramaya neden olduğuna dikkat çeken Naroff Economic Advisors'ın başkanı Joel Naroff, ancak bu hamlenin muhtemelen 2 yıldan uzun süreceğini öngördü.
ABD'nin 10 yıllık Hazine tahvilinin getirisi 2 Mayıs'taki yüzde 1.66 seviyesinden yüzde 2.47'lere tırmanarak, 22 ayın zirvesine işaret etti.
Ancak buna rağmen Fed'in önlem niteliğindeki hamlesinin yatırımcıları boşu boşuna endişelendirmiş olabileceğini söyleyen Naroff, Fed'in ayağının hâlen gaz pedalında olduğunu ve yıl sonu ya da yeni yılın başlarında yalnızca ayağını gaz pedalından ağır ağır çekmeye başlayacağını anlattı.
Naroff, parasal genişlemenin azaltılmasının Fed'in gevşemesini sonlandıracağı anlamına gelmediğini, bankanın vadesi dolan tüm tahvillere yeniden yatırım yaparak vadelerini ertelemeyi sürdüreceğini söyledi.
İnsanların yüzde 1.6 faizin aşırı düşük olduğunu unuttuğunu ve normal seviyelere ulaşılması için yüzde 5 ve üzeri getiriye ihtiyaç olduğunu ifade eden Naroff, yolun daha uzun olduğunu söyledi.
Naroff, normal getiri seviyesinin yüzde 5'lerde olduğunu, buna ulaşmanın da 2.5 yıl alacağını öngördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HSN21 Haziran 2013 17:10

    ÇIKARKEN BİR İLERİ BİR GERİ DÜŞERKEN TAM YOL İLERİ İŞTE TÜRK BORSASI BUDUR HERALDE DOLARA GÖRE HİSSELER UCUZLADI BURADAN HİSSE ALMAK TA FAYDA VAR

  • sabri birci21 Haziran 2013 15:19

    yalancı çobana inanmıyor artık yatırımcı

  • misafri21 Haziran 2013 15:14

    bu bir başlangıç örneğin eylül ayı geldi bi haber fed bu ay 70 ml tahvil aldı hopaaa gine bi dalga aralık ayı geldi açıklama fed bu aya 45 ml tahvil aldı gine bi dalga bu alım bitene kadar etkisi azalarak devam edecek aşağı yönlü rutindidr şimdiden alışmak lazım

  • sentez21 Haziran 2013 14:21

    ben de bu adamın görüşlerinin aynısı dün söyledim piyasalar anlamsız bir panik yaptı fed gaz pedalından ayağını çekmesi frene basması bile depoda benzin olmayacağı anlamı taşımıyor arabada gidecek daha çok yakıt var ve para yeniden faizi yüksek ülkelere dönecek

  • 21 Haziran 2013 14:20

    Piyasa duymak istediğini duyar,orada şişkin fiyatlar vardı..

  • gerçekçi9921 Haziran 2013 14:12

    Yarında % 10 yukarı çıkar yanlış anladık der bu yorumcu efendiler.analizciler.bu kadar ucuzmu insanın yarınıyla emeği ive birikimi ile oynamak.