E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar dinlenme ve konsolidasyon çabası---

Piyasalar dinlenme ve konsolidasyon çabası

Piyasalar dinlenme ve konsolidasyon çabası
04 Nisan 2014 - 08:56 borsagundem.com

Dün piyasaların gündeminde ECB Başkasnı Draghi, TÜFE verileri ve TCMB'nin sunumu vardı

Turkish Yatırım tarafından hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası bülteni:   
 
"Dün küresel gündemde ECB’nin PPK toplantısını ve sonrasında da ECB Başkanı Draghi’nin PPK sonrası yapacağı açıklamaları izlerken yurtiçinde ise gündemimizde bir de TÜFE verisi ile daha da önem atfedilen TCMB’nin Londra sunumu vardı. Hatırlayalım  seçimlerden hemen önceki hafta TCMB’nin son PPK toplantısının tutanakları yayınlanmış ve Merkez’in beklenmedik şekilde munzamlara (zorunlu karşılıklara) faiz ödenebileceği şeklinde bankalara göz kırpması ile piyasalarda bir şenlik havasının başlangıcına şahit olmuştuk.
   
Dünkü sunuma baktığımızda piyasada yeni yükselen spekülasyon olan munzam indirimi veya faiz indirimi sinyalinin gelmediğini görüyoruz, munzamlar için ise Başçı “önce bir ihtiyacı görelim ona göre bakarız, zaman vermedik” şeklinde özetlenebilecek bir açıklama yaptı. Yani herhangi bir değişiklik sinyali almadık, Başçı bu toplantıda pas demiş oldu..
  
Başçı’dan sonra gözler Draghi’ye çevrildi. Draghi’nin söylemleri görüşümüze göre neredeyse tutum olarak öncekilerle hemen hemen aynıydı, önceki toplantılarda olduğu gibi  her tür aracı kullanmaya hazır oldukları, tüm seçeneklerin masada olduğu, deflasyonist baskılardan bahsedilemeyeceği Draghi’nin konuşmasının özetiydi diyebiliriz. Yani sonuç olarak önce Başçı ardından da Draghi sıra kendilerine gelince pas diyerek beklentileri sonraki dönemlere atmış oldu.
   
Üçüncü kritik gündemimiz ise  Fitch’den gelecek Türkiye’nin kredi notu değerlendirmesiydi. Biz data toplamaya devam edip beklemede kalacağını belki bazı uyarılar gelebileceğini bekliyorduk ki açıklamalar da bu çerçevede.. Kuruluş bizim BBB- seviyesindeki notumuzu teyit ederken görünümü durağan tutmaya devam etti. Bazı siyasi risk uyarıları dikkat çekiyor. Ekonomideki yüksek oynaklığa dikkat çeken kuruluşun şu uyarısı ise önemli  “Siyasi riskler bir bilinmeyen, gelecek 2 seçime dek siyasi gerginlik sürecektir, bu durum hükümetin etkinliğini azaltırsa not için ayarlama yapılabilir.” Bu açıklama da diğer periyodik not değerlendirmelerinin yüksek önemde kalmaya devam etmesine neden olacaktır. Bu noktada Fitch’in bir sonraki değerlendirmesinin de 3 Ekim’de olduğunu hatırlatalım..
   
Fitch’in de açıklamalarını gördüğümüze göre bugüne gündem olarak ABD tarım dışı istihdam kalıyor ki beklenti 200K, Görünen 200K’nın üzerinde gelecek gibi. Dün de belirtiğimiz kısa süreli bir realizasyon olur çünkü Yellen hafta başında güvercinlik yapıp faiz uzun süre düşük kalacak demişti…
   
Dün 86,700-88,750 bandında hareket eden Nisan vadeli kontratta 86,500 seviyesinin üzerinde kalındığı sürece 87,350 ve 87,800’ün hedeflenmesini beklediğimizi belirtmiştik, dünkü kapanış da 87,880 seviyesinden oldu. En önemli beklentilerin kahramanları Draghi, Başçı ve Fitch şimdilik pas dediğine göre son iki haftada yaşanan bu sert yükselişlerin ardından bir dinlenme ve konsolidasyon çabası görmenin şaşırtıcı olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Geri çekilmelerde desteklerimiz ise 86,500/85,500 ve 84,000 seviyelerinde yer alıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)