E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalar denge arayışında!---

Piyasalar denge arayışında!

Piyasalar denge arayışında!
17 Temmuz 2013 - 08:35 borsagundem.com

Başbakan yardımcısı Ali Babacan, global piyasalardaki dalgalanmaları böyle değerlendirdi

Başbakan yardımcısı Ali Babacan, global piyasalarda 22 Mayıs'ta FED Başkanı'nın açıklamalarıyla başlayan global hareketliliğin bir süre daha devamının sürpriz olmayacağını; ancak bundan Türkiye'nin kalıcı olarak etkilenmeyeceğini söyledi.
MÜSİAD Ankara iftarında konuşun Babacan, "22 Mayıs'tan bu yana içinden hala geçmekte kriz özellikle bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde oldukça etkili yeni bir safhaya geldi" dedi ve şöyle konuştu:
"Türkiye'de Gezi Parkı ve Taksim olaylarıyla takvim olarak  örtüştüğü ve o günlerde iç gündemimiz yoğun olduğu için, kendi piyasalarımızda yaşananların içerideki olaylara bağladık, öyle bir algı oldu; ama aynı tarihlerde dünyadaki pek çok gelişmekte olan ülke piyasasında çok ciddi dalgalanma vardı.
"Mayıs ayının başında, 'böyle bir dönem gelecek ve devlet olarak böyle bir dönem için hazırlıklarımızı yapmış durumdayız' demiştik. Piyasalardaki bu hareketli dönem bir süre daha devam edebilir.Şu anda dünyada yeni parametreler, yeni piyasa göstergeleri yeni denge arayışı var."
KURUMLARIMIZ BAŞINDAN BERİ HAZIR
Türkiye'nin 10 yılda ekonomik zeminin güçlendirildiğini söyleyen Babacan, dışarıdan gelebilecek bu tip dalgalara karşı her türlü tedbirin alındığını belirterek, "Kurumlarımız, ne zaman ne gerektiği, hangi senaryolarda ne yapması gerektiği konusunda baştan her şeyi çalıştılar; bunlar yazılı hale geldi ve bugün karşımıza çıkan bu senaryoda da hangi kuruluşun ne zaman ne yapacağı belli" dedi.
Babacan, piyasa göstergelerinin oluşmakta olan yeni dengelere doğru hareket edebileceğini söyledi ve "Ama bu olanların Türkiye ekonomisi üzerinde inşallah kalıcı bir etkisi olmayacaktır" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)