E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarPiyasalar Çin merkez bankasına odaklı---

Piyasalar Çin merkez bankasına odaklı

Piyasalar Çin merkez bankasına odaklı
24 Haziran 2013 - 10:30 borsagundem.com

Piyasalar ülkede likidite oranının kabul edilebilir seviyede olduğunu belirten Çin merkez bankasının açıklamalarını fiyatlıyor

Çin hisseleri, ekonomideki kredi daralmasının büyümeye negatif etki edeceği endişeleriyle beraber Kasım 2010'dan bu yana en büyük düşüşü gerçekleştirdi. Avrupa hisse endeks vadelileri emtia gibi gerileme yaşarken, dolar değer kazandı.
Çin CSI 300 Endeksi en büyük şirketlerin öncülüğünde Londra saatiyle 07:33'te yüzde 5.8 düştü ve bu yılın zirve noktasından yüzde 20 gerilemiş oldu. MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 2 düştü. Euro Stoxx 50 vadelileri yüzde 0.4 kayıp yaşarken, Standard & Poor's 500 endeks vadelileri yüzde 0.6 zayıfladı. Dolar diğer 16 büyük para biriminin biri hariç tamamı karşısında değer kazandı, yen ise yüzde 0.6 zayıflayarak 98.48 seviyesine geriledi. 10 yıllık Avustralya tahvil faizleri Asya'da yükselen kredi riskleriyle beraber 14 ayın zirvesine yükseldi. Bakır Londra'da yüzde 2.2 düştü.
Çin'in merkez bankası tarafından yapılan açıklamaya göre ülkenin bankacılık sistemindeki likidite "kabul edilebilir" seviyede denilirken, bankaları kredi genişlemesinden kaynaklanan risklere karşı da uyardı. Ülkenin gecelik repo faiz oranı yüzde 6.47'de seyrederken, bu yılın ortalamasının iki katından daha fazla oldu. Bu hafta ABD'de açıklanacak veriler dayanıklı mal siparişlerinin ve konut fiyatlarının toparlanmaya devam ettiğini gösterebilir.
Singapur'da bulunan OCBC Bank Ltd. araştırma direktörü Vasu Menon, "Bu hafta piyasaların düzeni volatilite olacak. Çin uzun süre bir kredi cümbüşü yaşadı. Hükümet ise ekonomiyi tekrar dengelemek için çabalıyor. Bütün bunlar kredilerin dar kalmaya devam edeceği anlamına geliyor" yorumunu yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)