E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar Bernanke'ye odaklandı---

Piyasalar Bernanke'ye odaklandı

Piyasalar Bernanke'ye odaklandı
17 Temmuz 2013 - 08:41 borsagundem.com

Fed Başkanı Bernanke'nin konuşması öncesinde dolar ve Asya borsaları yükselirken, yen ve benzin düştü

ABD Merkez Bankası Ben S. Bernanke'nin Kongre önünde yapacağı konuşmanın öncesinde dolar güçlenirken, Japonya dışındaki Asya borsaları yükseldi; yen değer kaybetti ve benzin de 1 ayın en sert düşüşünü kaydetti.
Bloomberg Dolar Endeksi dün yüzde 0.7 düşmesinin ardından bugün Tokyo saati ile 12:40 itibariyle yüzde 0.2 yükseldi. Yen 16 önemli para biriminin 12'si karşısında zayıfladı. Japonya hariç MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.2 artışla 1 ayın en yüksek kapanışına hazırlanıyor.  Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri, endeksin 8 günlük kazanç dönemini sonlandırmasının ardından büyük bir değişiklik kaydetmedi. Benzin vadelileri yüzde 0.8 değer kaybederken, kauçuk 2 günlük düşüşünden geri sıçradı.
Amerikan dolarında temel sebeplerden ötürü iyimser olduklarını belirten Deutsche Bank AG'nin co-CEO'su Anshu Jain, "Yeniden sanayileşen ABD ve yeniden harcamaya başlayan hanehalkının birleşiminin ABD'de uzun ve güçlü dönemin habercisi olabilir, bu da doları destekleyecektir" yorumunda bulundu.
Bernanke Fed'in yarı yıl para politikası raporunu sunmak için bugün Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nin, yarın da senatörlerin önüne çıkacak. Yasa koyucular dün artan benzer fiyatlarına ilişkin bir açıklama bekledikleri petrol üreticileri ve rafinericileri zor durumda bıraktı. Japonya Merkez Bankası ekonominin toparlanmakta olduğunu ve ılımlı toparlanmaya başlayacağını söyledi.
MSCI Tüm Dünya Endeksi geçtiğimiz hafta Bernanke'nin öngörülebilir gelecekte çok gevşek para politikasının gerektiğini söyleyerek Kasım'dan bu yana en büyük 5 günlük sıçramasını yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)