E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasada yatay eğilim öne çıkıyor---

Piyasada yatay eğilim öne çıkıyor

Piyasada yatay eğilim öne çıkıyor
15 Şubat 2021 - 09:41 borsagundem.com

Yapı Kredi Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinde 1,550 direncini izlenmeye devam ediliyor

Küresel piyasalarda, salgının seyri, aşılama çalışmaları, merkez bankaları politikaları, yeni teşvik paketlerine yönelik gelişmeler takip edilen konu başlıkları olmaya devam ediyor. Ekonomi ve şirket karlılıklarının iyileşeceği beklentileri, aşılama çalışmalarının başlaması, Fed’in güvercin duruşunu koruyan açıklamaları ve büyük ölçekli yeni teşvik beklentileri eşliğinde yeni rekor seviyeleri test eden, riskli varlık sınıfında yer alan hisse senetlerinde yukarı eğilim korunuyor. Geçen hafta ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’ın, yeterli koronavirüs teşvik paketinin hayata geçirilmesi durumunda ülkenin 2022 yılında tam istihdama dönebileceğine dair açıklamaları ile birlikte Fed Başkanı Powell’ın güvercin içerikli açıklamaları ön plandaydı. Fed Başkanı Powell maksimum istihdama ve % 2.0 enflasyon hedefine ulaşana kadar faiz oranlarının sıfıra yakın kalacağını ve merkez bankasının ayda 120 milyar dolarlık varlık alımını sürdüreceğine vurgu yaptı.

Küresel risk barometresi olarak da izlenen S&P 500 endeksi Cuma günü %0.5, teknoloji endeksi Nasdaq %0.5, Dow Jones sınai endeksi %0.1 yükselişle yeni rekor seviyede kapanış yaparken, Russell 2000 endeksi ise %0.2 artıda günü tamamladı. (MSCI Dünya %+0.4, MSCI EM %+0.1, MSCI Türkiye ETF’i %-0.7). Altın baskı altında kalmaya devam ederken, tahvil faizlerinde ve Ocak 2020’den bu yana ki en yüksek seviyelere yükselen Brent petrolde yukarı eğilim korunuyor. ABD 10 yıllık tahvil faizi Cuma günü dört baz puan yükseldi. Dolar endeksinde ise aşağı baskı devam ediyor.

BIST-100 endeksinde 1,550 direncini izlemeye devam ediyoruz. Yatay eğilimin öne çıktığı endekste yukarı atakların güç kazanması için 1,550 direncinin aşılması gerekiyor. 1,550 direnci üzerinde 1,580 zirve seviyesi test edilebilir. Geri çekilmelerde ise 1,500 ana desteği önemini koruyor.

Yabancıların en çok işlem yaptığı hisseler

 

Günün önemli şirket haberleri 15/02/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)