E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasada haftanın gündeminde enflasyon ve Fed var---

Piyasada haftanın gündeminde enflasyon ve Fed var

Piyasada haftanın gündeminde enflasyon ve Fed var
05 Ocak 2015 - 08:28 borsagundem.com

Bu hafta açıklanacak Aralık enflasyon verileri ve FED tutanakları piyasaların seyri açısından önemli olabilir

''BIST100 Endeksi dünü 262 (% 0.31) puanlık düşüş ile 85.458 seviyesinden ve 2.147 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Endekste dalgalı seyirle birlikte satış denemelerine rağmen tepki çıkışı korunuyor. Bono faiz oranları sakin, döviz kurlarında ise yukarı yönlü hareket sürüyor.

Dış piyasaların seyri, Yunanistan ve Rusya kaynaklı gelişmeler, Merkez Bankası toplantısı, siyaset, makro ekonomik veriler, istihdam verileri başta olmak üzere ABD makro ekonomik verileri, Ortadoğu kaynaklı jeopolitik gelişmeler, Rusya, FED, BOJ ve Avrupa Merkez Bankası para politikaları izlenen gelişmeler. Bu hafta açıklanacak Aralık enflasyon verileri ve FED tutanakları piyasaların seyri açısından önemli olabilir. Enflasyon verilerindeki olası bir düşüş faiz indirim beklentilerini tekrar öne çıkaracağı için etkisi sınırlı kalmakla birlikte olumlu algıya neden olabilir. Beklenti ihtiyacının yanında dış piyasalardaki zayıflama ve döviz kurlarındaki yükseliş nedeniyle temkinli görünüm sürüyor.    

Endekste tepki yükselişi devam ediyor. İlk destek 85.000 seviyesinde. Bu seviye günlük işlemler için önemli. 85.000 seviyesinin altında kalınması durumunda verilecek destekler 84.500 ve 84.000 seviyelerinde bulunuyor. Tepki alımlarının ilk dirençleri 85.850 ve 86.000 seviyesinde. Bu seviyelerde satışlar görülebilir. 86.000 seviyesinin üzerinde kalınması durumunda ise çıkışın devamıyla birlikte verilecek sonraki dirençler 86.900-87.000 seviyesinde görülüyor. Endekste tepki yükselişi sürmekle birlikte satışlar görülebilir.    

Endeksin 86.000 seviyesini geçemeyen çıkış denemelerinde veya 85.000 seviyesinin altında satışlar etkili olabilir. 86.000 seviyesinin üzerinde daha üst direnç seviyeleri beklenebilir. ''
MEKSA YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)