E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPirinçte 20 yılın en büyük arz açığı bekleniyor---

Pirinçte 20 yılın en büyük arz açığı bekleniyor

Pirinçte 20 yılın en büyük arz açığı bekleniyor
19 Nisan 2023 - 08:14 borsagundem.com

Küresel pirinç piyasası son 20 yılın en büyük arz açığı ile karşı karşıya

Fitch Solutions'a göre Çin'den ABD'ye, orandan Avrupa Birliği'ne kadar pek çok ülkede pirinç üretiminin düşmekte olduğunu ve küresel pirinç piyasasının 2023'te son 20 yılın en büyük arz açığı ile karşı karşıya kalabileceğini bildirdi.

Fitch Solutions'ın emtia analisti Charles Hart yaptığı açıklamada, "Küresel seviyede arz açığının en büyük kanıtı 10 yılın en yüksek seviyesindeki pirinç fiyatları" dedi.

Pirinç fiyatlarının 2024'e kadar cari yüksek sevilemerde kalmasını bekleen Fitch Solutions, yıl bayından bu yana ortalama pirinç fiyatının 17,30 dolar/cwt olduğunu ve 2024'te fiyatın ancak 14,50 dolar/cwt seviyesine gerileyeceğini öngördü.

Rapora göre küresel pirinç arz açığı 2022-23 sezonunda 8,7 mion ton olacak. Bu, 2003-2004 sezonundan bu yana örülen en büyük açık olacak. O sezonda 18,6 milyon ton açık ortaya çıkmıştı.

Emtialar ayrışıyor, kahve ve kakao ters yöne gidiyor

 

Emtia piyasasında pozitif seyir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )19 Nisan 2023 10:54

    tarım bakanı olsam.. işi öğrenırım... ilk icraatım %100 yerli buğday... önce boş arazileri çiftçiye tek tek veririm, her devlet vakıf arası ekılecek. hedefim %100 yerli Tl üretim başarırsam dunyanın en ucuz gıdasını üretirim.... 1 - unıversiteler ile ortak %100 yerli ulkem euygun tohum üretim ... 2 - Yerli elektrıklı traktor ... 3 - her tarlada ruzgar yada guneş enerjı ile elektrık üretim ve depolama unitesi... 4- %100 yerli mamullerden arge ile gübre üretim 5- yerlı tohumu ek,  guneş enerjı ile sulama yap, güneş enerjı ile traktoru köy meydanında doldur, yerli gubre ile yerli tohumu besle... guneş rusgar enerjısı ile traktorle mahsulu topla... ne oldu ? ithal girdi olmayınca kg ithal 4x tl iken... ben imal ettim satışda 1x tl ye.. ne oldu ? dünyanın en ucuz mahsulu oldu. Sadece arsa, arazı yetmez, üniersite olacak, arge enerjı olacak, arge gubre olacak, arge teknolojı olack. sen ek, hibe ve katkı verdim ne alaka :D

  • MERHALET KUŞUÖTMEZ19 Nisan 2023 10:14

    Bir prinç kalmış idi o fakirin ekmeklerinden biriside patlasında bakın curcunayı.