E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriPiramit Menkul kısmı yetkili kurumlar listesinde---

Piramit Menkul kısmı yetkili kurumlar listesinde

Piramit Menkul kısmı yetkili kurumlar listesinde
06 Kasım 2015 - 11:36 borsagundem.com

Yatırım Hizmetleri Tebliği uyarınca Piramit Menkul Değerler, kısmi yetkili aracı kurum oldu

BORSAGUNDEM.COM

Aracı kurum ve bankaların SPK faaliyet izinlerinin yenilenmesi için verilen ek süre de doldu. Birçok aracı kurum ve banka gerekli başvuruları yaptı. Piramit Menkul kısmi yetkili aracı kurumlar oldu. Dün yayınlanan SPK Haftalık Bülteni’nde, “Mülga 2499 sayılı SPKn uyarınca verilmiş olan yetki belgelerinin 6362 sayılı SPKn uyarınca yenilenmesi talebiyle Kurulumuza başvuruda bulunan Piramit Menkul Kıymetler A.Ş.’nin (Aracı Kurum) III-37.1 sayılı Yatırım Hizmetleri ve Faaliyetleri ile Yan Hizmetlere İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ uyarınca “kısmi yetkili” olarak sınıflandırılarak aşağıdaki tabloda yer verilen yatırım hizmet ve faaliyetlerinde bulunmasına izin verilmiştir” denildi.



HALKA ARZDA ARACILIK YÜKLENİMİ YAPAMAYACAK

 
Tabloda görüldüğü gibi artık Piramit Menkul Değerler’in emir iletimi için aracılık faaliyeti yetkisi yok. İşlem aracılığı faaliyeti için izin verilen Piramit Menkul Değerler önümüzdeki dönemde halka arzlarda aracılık yüklenimi yapamayacak. Halka arzlarda sadece en iyi gayret aracılığı faaliyetinde bulunabilecek.
 
ÖNEMLİ HALKA ARZLAR YAPTI
 
Bilindiği gibi Piramit Menkul Değerler son dönemdeki halka arzların önemli bir kısmına imza atmıştı. Aracı kurum en son İron Demir Sanayi şirketini halka arz işlemlerini yürütmekteydi. 27.02.2015 tarihinde halka açılma ön izni alan İron Demir’in izahnamesi 05.05.2015 tarihinde onaylanmıştı. 24.06.2015 tarihinde de işlemden kaldırılmıştı. Halka arz başvurusunun işlemden kaldırılmasından sonra İron Demir, iflasını açıklamıştı.
 
Yatırım Hizmetleri Tebliğ ile; emir iletimine aracılık ve yatırım danışmanlığı faaliyetlerinden herhangi birini veya tamamını yürütecek olanlar "dar yetkili", ek olarak, işlem aracılığı, en iyi gayret aracılığı faaliyeti, sınırlı saklama hizmeti ve portföy yöneticiliği faaliyetinden herhangi birini veya tamamını yürütecek olanlar "kısmi yetkili" ve ilave olarak portföy aracılığı faaliyeti, genel saklama hizmeti ve aracılık yüklenimi faaliyetinden herhangi birini veya tamamını yürütecek olanlar "geniş yetkili" olarak tanımlanmıştı.
Ayrıca diğer şartların yanında dar yetkili aracı kurumların 2 milyon lira, kısmi yetkili aracı kurumların 10 milyon lira ve geniş yetkili aracı kurumların 25 milyon lira asgari özsermayeye sahip olması gerektiği de hükme bağlanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gred06 Kasım 2015 14:48

    baştan aşağı kötü niyetli yazı..talebi olumlu karşılandı.

  • Piramit adına 06 Kasım 2015 14:41

    İron demirin hiçbir zaman izahnamesi hiçbir şekilde onaylanmadı, SPK daha değil yerinde inceleme, izahnemeyi bile inceleme yapmasına bile gerek kalmadan Piramit, o malum şirket çok karlı olsa da o şirkette bir sıkıntı var deyip, dosyayı çoktan işlemden kaldırmış, SPk ve borsaya da bildirmişti.. Borsagündem, Piramiti karalamak için kasten bu kadar yanlış haber yapmakta ki bu çabanın amacı nedir?

  • sahte izahnameler.06 Kasım 2015 14:06

    son 5-6 yıldaki halka arzlardaki izahnameleri inceleyin. ne tür tahmin yapmışlar. sonuçlara da bir bakın.. tam bir sahtecilik.. organize suç örgütü gibi, dolandırıcılık suçları işleniyor ve hepsi halka arzdaki fiyat tespit raporlarında. çoğu halka arz edilen firma da battı zaten.. ne garip değil mi?

  • Önemlimi dedin06 Kasım 2015 13:58

    HALKA AÇTIĞI TÜM HİSSELER AÇILIŞ FİYATININ ALTINDA İŞLEM GÖRÜYOR,GEÇİN BUNLARI ..

  • emekli borsacı06 Kasım 2015 13:36

    piramit menkul un halka arzda aracılık etmesi kalkmış iyede olmuş. baksana iron demiri halka açacaktı şirket iflas etti.işte bu kurumlar böyle ne kadar dandik batık şirket varsa buraya getiriyorlar.yatırmcıların parası batıyor üç kurş komisyon kazanmak için kendi müşterilri dahil herkesi zarara ugratıyorlar