E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPimco'dan piyasalar için uyarı---

Pimco'dan piyasalar için uyarı

Pimco'dan piyasalar için uyarı
23 Ekim 2013 - 12:48 borsagundem.com

Pimco'dan, Fed'in varlık alımlarına devam kararı almasıyla rahatlayan gelişen piyasalara uyarı geldi

ABD Merkez Bankası Fed'in geçtiğimiz ay varlık alımlarına devam kararı almış olmasının gelişen piyasaları fazla rahatlatmaması gerektiği belirtildi. Fed'in varlık alımını azaltacağı beklentisi nedeniyle gelişen piyasalar Mayıs'tan bu yana büyük sermaye çıkışlarına sahne olmuştu. Bankanın geri çekilmeyi ertelemesiyle sermaye çıkışları azalmıştı.

YANLIŞ YORUMLAMAMAK GEREK
Dünyanın en büyük tahvil fonunu yöneten Pimco'nun Gelişen Piyasalar Portföy Yönetimi Eş Başkanı olan Ramin Toloui, "İçinde bulunduğumuz bu istikrar sürecini ortada bir sorun olmadığı yönünde yorumlamamak gerekir" dedi.

SÜREÇ FIRSATA ÇEVRİLMELİ
Toloui'ye göre Fed'in varlık alımlarından geri çekilmeyi ertelemesiyle başlayan bu süreci gelişen ülkeler fırsata çevirmeli. Toloui, "Gelişen piyasalar bu süreçte ekonomilerini dalgalı değil istikrarlı bir ortamda güçlendirme fırsatı bulabilir" şeklinde konuştu.

GELİŞEN ÜLKELER İZLENECEK
Toloui, "Önümüzdeki dönemde hangi gelişen ülkelerin ekonomilerini güçlendirmeye çalıştığının ve hangilerinin istikrarsızlık sona erdi diye zafer turu atmaya başladığının dikkatle izlenmesi gerekiyor" diye ekledi. MEKSİKA ÖRNEĞİ Pimco yetkilisi, süreci iyi değerlendiren ülkelere örnek olarak Meksika'yı gösterdi. Toloui, Meksika'nın yapısal değişim amaçladığını, hükümetin mali alanda ve enerji sektöründe reformlarına yöneldiğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)