E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPetrolde yükselme risk algısını değiştirebilir---

Petrolde yükselme risk algısını değiştirebilir

Petrolde yükselme risk algısını değiştirebilir
15 Ocak 2015 - 09:15 borsagundem.com

Bugüne baktığımızda petrol fiyatlarının bir miktar yukarı yönlü hareketi ile ABD borsaları alıcılı seyrediyor

''SABAH STRATEJİSİ
Düşen petrol fiyatlarıyla dezenflasyon endişelerinin gündemde kaldığı bir ortamda, küresel piyasalarda yaşanan riskten kaçış eğilimiyle dünya borsalarında da geri çekilmeler yaşanırken,  BIST100'de günü %0,85 oranında değer kaybıyla 87.563 puandan kapattı.

Bugüne baktığımızda petrol fiyatlarının bir miktar yukarı yönlü hareketi ile ABD borsaları alıcılı seyrederken, Asya borsalarında da pozitif bir hava hakim. Yurtdışı piyasalardaki olumsuz havaya rağmen 87bin seviyesinin üzerinde tutunmayı başaran endeksin güne alıcılı başlamasını bekliyoruz. Düşün emtia fiyatlarıyla pozitif ayrışan ve söz konusu gelişmeleri önemli ölçüde fiyatlayan endeksi yukarıya taşıyacak gelişme ABD'den son zamanlarda gelen olumsuz veriler olabilir. Cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verisinde zayıf seyreden haftalık ücretlerle birlikte, dün perakende satışların beklentilerin altında gelmesi FED'in faiz artışını daha da öteleyebileceği beklentisiyle yurtiçi piyasalar tarafından fiyatlanabilir. Ancak bunun anlam kazanabilmesi için bugün ABD'den açıklanacak ÜFE ve Cuma günkü enflasyon rakamlarının da düşük gelmesi gerekiyor.  Genel olarak düşen petrol fiyatlarıyla bugünkü ÜFE ve Cuma günü açıklanacak enflasyon verisinde gerileme beklenmekte. Ancak çekirdek enflasyonun zayıf gelmesi durumunda, yukarıda belirttiğimiz gibi FED'in faiz artırımını öteleyebileceği beklentisiyle endeksi ilk etapta 89.900'e taşıyabilir. Bu kapsamda, bu beklentiyle 87bin seviyesinin üzerinde pozisyonlar korunabilir veya yeni pozisyon açılabilir.

Önümüzdeki hafta merkez bankasının faiz indirimi yapacağı beklentisi banka hisselerinde kısmen fiyatlanmıştı. Dolayısıyla olası yükselişler sanayi veya telekom hisseleriyle gerçekleşebilir. Diğer taraftan, petrol fiyatlarındaki düzelme hareketinin hızlanması durumunda, petrol fiyatlarıyla yükseliş kaydeden endekse negatif yansıyabilir. 49 ABD doları civarında seyreden Brent petrolün 50 ABD doları üzerinde güçlenmesi durumunda risk algısının değişebileceği ve havayolları hisseleri öncülüğünde endekste satış gelebileceği ihmal edilmemeli.''
ZİRAAT YATIRIM ARAŞTIRMA
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • doğru söyle15 Ocak 2015 10:21

    valla sakallı bakan duymasın petrolün yükseldiğini aylarca indiremediği fiyatları bir anda fazlasıyla yükseltir.