E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde yatay seyir---

Petrolde yatay seyir

Petrolde yatay seyir
02 Temmuz 2021 - 08:07 borsagundem.com

OPEC+ toplantısının bugüne uzaması sonrası petrol fiyatları yatay seyir izliyor

OPEC+ petrol ve enerji bakanlarının dün yaptıkları toplantıda Ağustos ayı ve sonrası için üretim miktarı konusunda uzlaşma sağlanamaması ve müzakerelere bugün devam edilmesi kararı alınması sonrası petrol fiyatları yatay seyir izliyor.

OPEC+ toplantısında gündeme gelen Ağustos-Aralık döneminde petrol üretiminin aylık 400 bin varil/gün, toplamda 2 milyon varil/gün üretim artırımı teklifine BAE, Irak ve Kazakistan'ın güçlü muhalefet ettikleri haberleri sonrası petrol piyasası yön belirlemekte zorlanıyor.

OPEC+'dan çıkacak kararı bekleyen piyasalarda Eylül vadeli Brent petrolü düne göre 6 cent düşüşle 75,78 dolar/varilden, Batı Teksas petrolü de 1 cent artışla 75,24 dolar/varil seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, OPEC+'nın üretim artırımında anlaşamaması ve cari üretim seviyesini devam ettirilmesi halinde piyasada arz sıkışıklığının derinleşeceğini ve fiyatların yukarı gideceğini öngörürken, OPEC+'da bazı üyelerin verilen kotalara uyuma daha az istekli hale gelebilecekleri uyarısında da bulunuyorlar.

Asya borsalarında Çin ve Hong Kong negatif ayrıştı

Nijerya'da petrol şirketinin özelleştirilmesi için yeni adım

Doğuş Otomotiv Irak pazarından çıktı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)