E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol'de OPEC+ öncesi yatay seyir---

Petrol'de OPEC+ öncesi yatay seyir

Petrol'de OPEC+ öncesi yatay seyir
22 Kasım 2023 - 07:34 borsagundem.com

ABD stoklarının OPEC+ toplantısı öncesi ön plana çıkmasıyla sakinleşen Brent petrol, 82 doların üzerinde seyrediyor.


Petrol, OPEC+'ın hafta sonu yapılacak arz konulu toplantısı öncesinde ABD'de yeni bir stok artışı sinyali gelmesiyle sakinleşti.

Küresel gösterge Brent, Salı günü ılımlı bir yükselişle kapattıktan sonra varil başına 82 doların üzerinde tutunurken, ABD ham petrolü 78 dolar civarındaydı. Oilprice.com'un haberine göre Amerikan Petrol Enstitüsü, ülke çapında stokların geçen hafta 9,05 milyon varil arttığını, Cushing'deki seviyelerin de yükseldiğini bildirdi. Ayrı olarak AlphaBBL, önemli Oklahoma merkezinde bir genişlemeyi işaretledi.

Ham petrol, son haftalarda OPEC dışı arzların genişlediğine dair belirtilerle sarsıldı ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu ve müttefiklerinin üretim kesintilerini uzatacağı veya muhtemelen derinleştireceği spekülasyonlarına yol açtı. Citigroup daha fazla düşüş ihtimalini beşte bir olarak belirlerken, Goldman Sachs için bu ihtimal üçte bir civarındaydı.

Mizuho Bank Asya ekonomi ve strateji başkanı Vishnu Varathan, toplantıda "OPEC+ muhtemelen sıkılaştırma yönünde bir eğilim sinyali verecek. ABD üretiminin dördüncü çeyrekte artması ve Venezüella yaptırımlarının hafifletilmesiyle artan arz, dengelenmeyecek" dedi.

Aralarında Daan Struyven'in de bulunduğu Goldman Sachs analistleri, 21 Kasım tarihli notlarında, OPEC+'nın ek toplu kesintisinin fiyatları birkaç dolar artıracağını belirtirken, böyle bir sonucun kendilerinin temel senaryosu olmadığı konusunda uyardı.

İran, petrol üretimini 4 milyon varile çıkarmayı hedefliyor

 

JPMorgan, petrol fiyat tahminini revize etti

 

Petrolde olumsuz beklenti düşüşü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)