E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde dalgalı seyir---

Petrolde dalgalı seyir

Petrolde dalgalı seyir
11 Ekim 2022 - 09:08 borsagundem.com

Petrol fiyatları OPEC+'nın agresif kararı ve küresel yavaşlama endişeleri arasında dalgalı bir seyir izledi.


Petrol, geçen hafta OPEC+'ın üretim kesintisi açıklamasının ardından küresel yavaşlamaya ilişkin endişelerin arz görünümünü sıkılaştırmasıyla kazançlar ve kayıplar arasında oynak bir seyir izledi.

ABD ham petrolü Pazartesi günü yüzde 1,6 düştükten sonra yeni işlem gününde varil başına 91 dolar civarında işlem gördü. Brent petrol ise 96 doların üzerini gördü.

JPMorgan Chase & Co. CEO'su Jamie Dimon, ABD ve küresel ekonomilerin gelecek yıl büyük olasılıkla resesyona gireceğini, Uluslararası Para Fonu ve Dünya Bankası'nın ise yavaşlama riskinin arttığını gördüğünü söyledi.

Dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısı olan Çin'de yetkililer, ülkenin potansiyel olarak enerji talebini frenleyen 'Sıfır Kovid' politikasında hiçbir düşüş olmayacağının sinyallerini veriyor. Komünist Parti'nin Salı günü bir yorumda, yaklaşımın sürdürülebilir olduğunu ve ekonomiyi istikrara kavuşturmanın ve hayatları korumanın anahtarı olduğu için ülkenin buna bağlı kalması gerektiğini söyledi.

Bloomberg'de yer alan habere göre, petrol, resesyon endişelerinin güç kazanmasıyla geçen ay Ocak ayından bu yana en düşük seviyesini gördü, ancak Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve müttefiklerinin üretimi azaltarak yanıt vermesinin ardından toparlandı.

Yatırımcılar, Fed de dahil olmak üzere merkez bankaları enflasyonla mücadele ederken, Ukrayna'daki savaşın neden olduğu aksaklıklar ve kuzey yarımkürede kışa doğru ilerleyen küresel arz görünümünün yüksek faiz oranlarının etkisini değerlendiriyor.

Aramco, ABD'ye sattığı petrole zam yaptı

 

Petrol fiyatlarında 2023 beklentisi yukarı yönlü

 

Kremlin: Rus petrolüne tavan fiyat uygulanması çok yıkıcı olabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)