E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol talep daralması endişeleri ile 40 dolara sert düştü---

Petrol talep daralması endişeleri ile 40 dolara sert düştü

Petrol talep daralması endişeleri ile 40 dolara sert düştü
08 Eylül 2020 - 17:08 borsagundem.com

Asya ekonomilerinde talebin yavaşlaması, ABD’deki otomobil kullanma sezonunun bitmesi ve OPEC+ koalisyonundan gelen daha fazla üretim, petrol fiyatları için kısa vadeli görünümü kötüleştiriyor

Petrol fiyatları, sınırlı talebin fiyatlar üzerinde baskı oluşturması ve hisselerdeki düşüşün piyasayı olumsuz etkilemesiyle, Haziran ayından bu yana en düşük gün içi seviyesini gördü.

Vadeli kontratlar Londra'da Pazartesi günü %1.5 düştükten sonra varil başına 40 dolara doğru yöneldi.

Asya ülkelerinin Aramcı indirimine fazla ilgi göstermemesi ve Abu Dhabi National Oil'in de Salı günü fiyat indirimine gitmesi, dünyanın en çok petrol tüketen bölgesinde yavaşlayan talebin etkili olduğunu işaret ediyor.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD ve Çin arasındaki ekonomik ilişkilerini azaltmak istediğini belirtti. Çin’de istihdam yaratacak şirketleri de cezalandırmak ile tehdit eden Trump, Çin ile halihazırda iş yürüten şirketlerin federal kontratlara dahil olmasını yasaklayacağını belirtti. Trump politikaları tam olarak ne zaman uygulayacağını belirtmedi ama böyle bir hareketi ikinci dönemde yapacakmış gibi sundu.

Asya ekonomilerinin duran talep toparlanması, ABD’deki sürüş sezonunun bitmesi ve OPEC+ koalisyonundan gelen daha fazla üretim, petrol fiyatları için kısa vadeli görünümü kötüleştiriyor.

Brent petrolün üç ay vadeli kontratı fiyat farkı Mayıs’tan bu yana en yüksek contango (vadesi yakın olan kontratların fiyatlarının uzun vadeli kontratlardan düşük olması) seviyesinde. Bu da üretim fazlası beklentilerine ilişkin işaretlerin bir göstergesi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)