E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol OPEC+ toplantısı sonrası geriledi---

Petrol OPEC+ toplantısı sonrası geriledi

Petrol OPEC+ toplantısı sonrası geriledi
03 Şubat 2022 - 10:31 borsagundem.com

Petrol OPEC+ toplantısı sonrası beklendiği şekilde üretim artış kararı çıkması sonrası son yedi yılın zirvesinden geriledi.


Petrol OPEC+ kararı sonrası son yedi yılın zirvesinden gevşeyerek yönünü aşağıya çevirdi.

Batı Teksas Petrolü Çarşamba günü 90 doların sınırından dönerek yönünü aşağı çevirdi. OPEC+ Çarşamba günü yaptığı toplantı sonrası yeni bir üretim artış kararı daha alırken yatırımcıların birlik üyelerinin kotalarını doldurabileceklerine dair şüpheleri her geçen gün artıyor.

Ham petrolün haftalardır süren rallisi, pandemi sonrası güçlenen talep, düşük stoklar ve tedarik zincirindeki sıkıntılar gibi faktörlerden destek almaya devam ediyor. Petrol 2022’ye güçlü bir başlangıç yaparken Goldman Sachs Group Inc. dünyanın en önemli emtiasının 100 dolar üstünü görebileceğini belirtiyor.

“Üretim kapasitesinde alınan günlük 400 bin varillik artışı kararı beklenen bir şeydi fakat piyasanın dikkati giderek OPEC+’nın yedek kapasitesine kayıyor” diyen Oversea-Chinese Banking Corp. Ekonomisti Howie Lee, “Brent hala 90 doların hemen altında işlem görüyor fakat biz yükseliş yönlü görüşümüz koruyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Mart vadeli Batı Teksas Petrolü Nymex piyasasında yüzde 0,6 düşerek 87,77 dolara geriledi.

Mart vadeli Brent petrol yüzde 0,4 düşerek 89,72 dolara geriledi.

OPEC+'nın petrol politikasında değişiklik beklenmiyor

 

Bakır fiyatlarındaki artışa dolar sınırlaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)