E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriPetrol Ofisi'nden iştirak satışı---

Petrol Ofisi'nden iştirak satışı

Petrol Ofisi'nden iştirak satışı
20 Mart 2014 - 09:15 borsagundem.com

Petrol ofisi iştiraki Marmara Depoculuk Hizmetleri A.Ş.'nin bir kısım hisselerinin satışına karar verildiğini açıkladı

OMV Petrol Ofisi Yönetim Kurulu, iştirakimiz Marmara Depoculuk Hizmetleri A.Ş.'nin %45 hissesinin Shell & Turcas Petrol A.Ş.'ye tüm hak ve yükümlülükleri ile satılması işlemlerine başlanmasına karar verdi.

OMV Petrol Ofisi, 85.500.000 TL sermayeli Marmara Depoculuk A.Ş. hisselerinin nakden ve peşin olarak, Shell & Turcas Petrol A.Ş.'ye 46 milyon dolar bedelle satışına karar verdi.. Satıştan elde edilen tutarla ilgili olarak yapılan açıklamada, ''İştirak hissesi satış karının %75'i Kurumlar Vergisi Kanuınu'nun 5-1/e madde hükümleri çerçevesinde özel bir fon hesabına alınarak Şirket bünyesinde muhafaza edilecektir'' denildi.

OMV Petrol Ofisi KAP'a şu açıklamayı yaptı: ''İştiraklerimizden Marmara Depoculuk Hizmetleri A.Ş.'nin  Şirketimize ait olan toplam %90 oranındaki hisselerinin %50'sinin (iştirakin toplam sermayesinin %45'i) satışı için Shell & Turcas Petrol A.Ş. ile görüşmelere başlandığı ve bir ön anlaşma imzalandığı bilgisi daha önce 06.11.2013 tarihinde kamuya açıklanmıştı.

Şirketimiz Yönetim Kurulu, iştirakimiz Marmara Depoculuk Hizmetleri A.Ş.'nin %45 hissesinin Shell & Turcas Petrol A.Ş.'ye tüm hak ve yükümlülükleri ile satılması işlemlerine başlanmasına karar vermiştir. Kapanış işlemleri, söz konusu satışa ilişkin Rekabet Kurulu onayı ve diğer tüm yasal zorunluluklar tamamlandıktan sonra gerçekleşecek olup, konuya ilişkin ayrıca açıklama yapılacaktır.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)