E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatlarında yükseliş---

Petrol fiyatlarında yükseliş

Petrol fiyatlarında yükseliş
25 Ağustos 2022 - 07:55 borsagundem.com

OPEC+'nın üretimi kısabileceği endişeleri petrol fiyatlarını yükseltiyor

OPEC+'nın yavaşlayan talep ve İran petrolünün piyasalara dönme olasılığı karşısında küresel petrol piyasasında dengeyi sağlamak için üretimi kısmayı tartışabileceği haberleri petrol fiyatlarını yükseltiyor.

Rusya'nın ihracatında aksamanın küresel petrol arzını sıkılaştıracağı endişeleri ve BP'nin Indiana'daki rafinerisinin çıkan yangın sonrası üretimini durdurması da fiyatlardaki yukarı harekete destek verdi.

DOE'nin dün açıkladığı verilerin ABD'de petrol ve petrol ürün stoklarında düşüşe işaret etmesi de fiyatların yükselmesinde etkili oldu. ABD'de ham petrol stokları 19 Ağustos haftasında 3,3 milyon varil düştü. Beklenti 933 bin varil düşüş olacağı yönündeydi.

ICE'de bu saban Ekim vadeli Brent petrolü 59 cent artarak 101,81 dolara/varile çıktı. NYMEX'de Batı Teksas petrolü de 42 cent artışla 95,31 dolar/varil seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, Brent petrolünde yukarı hareketin bugün 103,80 dolara kadar devam etme potansiyeli görüyorlar. Buranın aşılması halinde 104,40 dolar yeni hedef olacak. Aşağı hareketlerde ise ilk destek 100,90 dolar seviyesinde, buranın kırılması halinde 99,10 Dolar seviyesine kadar gerileme yaşanabilir.

Kuveyt ham petrol üretimini artırdı

 

OPEC petrol fiyat düşüşünü önlemek için üretimi azaltabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)