E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatlarında aşağı yönlü baskı---

Petrol fiyatlarında aşağı yönlü baskı

Petrol fiyatlarında aşağı yönlü baskı
04 Nisan 2022 - 08:13 borsagundem.com

Petrolde ABD'nin stratejik petrol rezervlerinden piyasaya satış yapma kararının fiyatları aşağı yönde baskıladığı görülürken, piyasa katılımcıları Çin'de büyüyen Kovid-19 krizine de odaklandı.

Petrolde ABD'nin rezerv satışı etkisi sürüyor
ABD'nin stratejik petrol rezervlerinde yeni arz kararı petrol fiyatları üzerindeki etkisini yeni haftanın ilk işlemlerinde de sürdürdü.

Geçen hafta yüzde 13 düşüş gösteren ABD ham petrolü yeni haftaya 100 doların hemen altında başladı. Brent petrol tarafında ise 104 dolar seviyesi görüldü.

Petrolde rezerv satışının etkisi görülürken, dünyanın en büyük petrol ticareti şirketlerinden biri olan Vitol'den fiyatların aşırı derecede düştüğü yönünde yeni uyarılar geldi.

Geçen hafta OPEC+ petrol üretimini Mayıs ayında beklendiği gibi günlük 432 bin varil artırma konusunda anlaşmıştı.

Geçen haftanın petrol piyasası için en önemli haberi ABD'nin stratejik petrol rezervlerinden satış kararı olmuştu.

ABD yönetimi, ülke genelinde benzin fiyatlarını düşürmeye ve enflasyonla mücadeleye yardımcı olmak için stratejik petrol rezervlerinden günde 1 milyon varil petrolü kullanıma sunacağını duyurdu.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’ya yönelik saldırısını hızlandırmasından bu yana benzin fiyatlarının galon başına yaklaşık 1 dolar arttığı işaret edilirken savaş nedeniyle petrol arzının azaldığı ve fiyatların yükseldiği kaydedildi.

Açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden’ın artan benzin fiyatlarına yönelik 2 aşamalı bir plan açıklayacağı belirtilerek, planın ilk aşamasının arzı artırmak olduğu vurgulandı.

ABD’nin müttefikleriyle istişareleri sonucu gelecek 6 ay boyunca günde ortalama 1 milyon varil petrolü piyasa süreceği belirtilen açıklamada, bu miktarın tarihin en büyük rezerv salımı olduğu kaydedildi.

Baltık ülkeleri Rusya'dan doğalgaz almayacak

 

TPAO'ya Adıyaman'da petrol işletme ruhsatı

 

UEA ülkeleri acil durum petrol rezervlerini kullanıma açıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)