E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları son 4 yılın en düşüğünde---

Petrol fiyatları son 4 yılın en düşüğünde

Petrol fiyatları son 4  yılın en düşüğünde
15 Ekim 2014 - 11:06 borsagundem.com

Petrol üreten ülkelerin arz fazlası ile petrol fiyatları son 4 yılın en düşük seviyelerine geriledi

BORSAGUNDEM.COM

Petrol üreticisi ülkelerin arz fazlası ve Uluslararası Enerji Kurumu'nun küresel petrol talep tahminlerini düşürmesiyle inişe geçen petrol fiyatlarında kayıplar devam ediyor. Uluslararası Enerji Kurumu 2014 yılı için petrol talebinin günlük 92,4 milyon varil olacağını belirtmişti. 

ABD brent petrolünün varil fiyatı yüzde 2'yi aşan düşüşle 83,35 dolara kadar gerilerken, aynı zamanda Kasım 2010'dan bu yana görülen en düşük fiyat gerçekleşmiş oldu.Haziran ayında 115 dolar seviyelerinde bulunanan brent petrol, yaklaşık yüzde 27'lik düşüş kaydetti.

Petrolün varil satış fiyatının 65 doların altına düşmesi durumunda üretiminin güçleşebileceğini belirten uzmanlar, İran’a uygulanan ambargo nedeniyle bu ülkenin üretiminin günlük 1.000.000 varil gerilediğine ve 2011-12 de 118 milyar dolar olan petrol gelirlerinin de 2013-14 de 56 milyar dolara düştüğüne dikkat çekiyor. Bununla birlikte küresel piyasalarda jeopolitik risk algısının petrol fiyatlarında gerilemeyi sürdürdüğü belirtiliyor.
 
OPEC petrol bakanlarının Viyana'da 27 Kasım'da düzenleyeceği toplantı öncesinde, Kuveyt petrol bakanı Ali el-Ömer, OPEC'in fiyatları destekleme amacıyla üretimi azaltabileceğini belirtti.

Suudi Arabistan ise petrol fiyatlarında 90 doların altını kabul ettiğini, hatta 80 doların altının da uzun vadede kabul edilebilir olduğunu belirtti. Suudi Arabistan, günlük 10 milyon varil petrol üretimiyle OPEC ülkeleri arasındaki en büyük ihracatçı konumunda.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)