E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları, OPEC+ toplantısı öncesinde geriledi---

Petrol fiyatları, OPEC+ toplantısı öncesinde geriledi

Petrol fiyatları, OPEC+ toplantısı öncesinde geriledi
04 Ekim 2021 - 08:10 borsagundem.com

OPEC+'nın bugün yapacağı ve arz politikasını tartışacağı toplantı öncesinde uluslararası piyasalarda petrol fiyatları geriledi.

Petrol fiyatlarında yükselişin sürdürülebilir olup olmadığının ve arzın artırılıp artırılmayacağının konuşulacağı toplantı öncesinde ICE'de Brent petrolünün varil fiyatı, 23 cent düşüşle 79,05 dolar seviyesinde. NYMEX'de de Batı Teksas petrolü 25 cent düşüşle 75,63 dolar/varilden işlem görüyor.

Analistler, OPEC+ toplantısında üretimin aylık 400 bin varil/günden daha fazla artırılmasının değerlendirilmesini bekliyorlar. OPEC+'nın Kasım ayından itibaren üretimin daha hızlı artırılması yönünde bir karar alabileceği ifade ediliyor.

Vitol: Petrol fiyatlarını OPEC+ belirleyecek

Dünyanın en büyük petrol traderlarından Vitol Group'un CEO'su Mike Muller, gelecek birkaç ay petrol fiyatlarını OPEC+'ın politikalarının belirleyeceğini söyledi.

İran petrolünün piyasaya yakın zamanda dönmesi konusunda güçlü ihtimal görmediğini aktaran CEO, "Petrol fiyatlarında kontrol OPEC+'ın ellerinde olacak" yorumu yaptı. 

OPEC+'ın üretim politikalarına karar vereceği toplantısı bugün yapılacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)