E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol akışının ilk denemesi tamam---

Petrol akışının ilk denemesi tamam

Petrol akışının ilk denemesi tamam
15 Aralık 2013 - 12:13 borsagundem.com

Enerji Bakanı Yıldız, Kuzey Irak'tan Türkiye'ye petrol akışını sağlayacak boru hattında test akışının başladığını söyledi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kuzey Irak'tan Türkiye'ye petrol akışını sağlayacak boru hattında test akışının başladığını belirterek, "Oradaki mevcut tanklara ölçülebilir şekilde petrolü basmış oluyoruz. Bugün de ilk denememizi yaptık. Şu anda denemeyle ilgili sıkıntı yok" dedi.

Başbakan Erdoğan ile açılış ve ziyaretler için Antalya'da bulunan Bakan Yıldız, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kuzey Irak'tan Türkiye'ye petrol akışının başlayıp başlamadığı yönündeki sorular üzerine Yıldız, boru hatlarından birinin uzun zamandır çalıştırılmadığını söyledi.

Korozyonlara karşı hattı bir teste tabi tuttuklarını anlatan Yıldız, şöyle konuştu: "Korozyonlara karşı ne tür bir tahribat olduğunu, uzun zamandan beri kullanılmadığı için, oradan bir miktar denemeyle petrol akıttık. Bu, Kuzey Irak petrolü. Bu test çalışması bir müddet daha devam edecek ve daha sonraki değerlendirmelerimizi yine kamuoyuyla paylaşmış olacağız. Şu anda dediğim gibi, boş boruda ne tür korozyonlar oluştu, ne tür yıpranmalar oluştu onları görmemiz gerekiyordu. Oradaki mevcut tanklara ölçülebilir şekilde bunları basmış oluyoruz. Bugün de ilk denememizi yaptık. Şu anda denemeyle ilgili sıkıntı yok. Teknik detayları çözdükten sonra onları kamuoyuyla paylaşacağız. Basınçlar itibarıyla borunun o basıncı tutturuyor olması haliyle ve tanklara basılıyor olması haliyle o testleri yapmamız gerekiyordu. O testlere bir yandan devam edeceğiz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)