E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 200 dolara mı gidiyor?---

Petrol 200 dolara mı gidiyor?

Petrol 200 dolara mı gidiyor?
04 Mart 2022 - 11:55 borsagundem.com

Rusya’nın Ukrayna işgalini bitirmemesi halinde petroldeki artış da sürecek. JPMorgan analistleri yıl sonu 185 doları işaret ediyor.

BORSAGUNDEM.COM

Petrol fiyatları geçtiğimiz kasım ayından bu yana yükselen bir ivmeyle hareket ediyor. Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ile birlikte ise fiyat artışı ivme kazanmış görünüyor. Şimdilerde 110 doların üzerinde işlem gören Brent petrol haftayı zirvesinde kapatacağı anlaşılıyor.

Dün Rusya’nın Ukrayna’nın nükleer santralini vurması ile çıkışını sürdüreceği anlaşılan Brent ve WTI vadelileri bu hafta yaklaşık yüzde 15 seviyesinde yükseldiler.

JPMorgan uzmanları ise gelişmelerden kaygılı. Yaptıkları yorumda savaşın devam etmesi halinde Brent petrolün varilinin yıl sonunu 185 dolardan kapatabileceği değerlendirmesinde bulunuyorlar.

Konuyla ilgili yapılan değerlendirmeler ise Rusya’nın Ukrayna’dan kısa sürede çekilme olasılığının bulunmadığı yönünde. Bu senaryonun varlığı halinde ise kimi uzmanlar pek de iyimser durmuyor. Petrolün arzındaki daralma ölçüsüne bağlı olarak fiyatların 200 dolarlara dahi gidebileceği yorumları dillendiriliyor.

Brent petrolün fiyat seyri

Emtia Fiyatları

Petrol fiyatları yükseldi

 

Petrolde yükseliş havayolu hisselerini nasıl etkiler?

 

Petrolün fiyat artışında ivme yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ04 Mart 2022 17:58

    Ben almanya da yaşıyorum bizde benzinin LT 2,50 Euro oldu gözünüz aydın olsun arkadaşlar.

  • Mucise Reis ;)04 Mart 2022 16:27

    durmak yok, yola devam hedef benzin, motorin, Lpg  1 litresi 20.23 tl :D   ver dombıra yı çal mehteri salla bayrakları :D 

  • mali 04 Mart 2022 12:45

    Verin gazı belki 600 dolara gider! 200 dolardemek bir litre 40 tl demek . Arabaları belediye çöplüğü bile kabul etmez!

  • Mucise Reis ;)04 Mart 2022 12:26

     yollar, köprüler vb hepsinde açık olacak, usd ile taksit ödenen hastaneler, binalar, stadlar yap işetler millete dolaylı vergi ile tahsit edilmeye çalışılacak. yuku hafifletmek, insanların devletten el açıp ekmek yemesi yerine, benzinde kdv  bu ukrayna savaşı netlkeşene kadar 3 ay yüzde 1 e çekilmeli... yüzde 1 olan yakıtı daha çok biray alabilir, daha çok paralı yollar, köprülerden geçiş olabilir, yeme içme tarım market naklıye işlerinde indirim olabilir, enflasyon durabilir, hayat pahalılığı bu belirsiz dönemlerde zamlanması azaltılabilir. benzınde yüzde 17 indirim, yollara ödenen devlet para farkı, köprüler farkı, ucuz gıda indirimli gıda oluşumunu tetikler, zamların azalmasını sağlar, tuketımı oluşturur, tuketım tl korumalı kurhesaplarından harcamaya döner, istihdamı destekler.. al sana proje :D  benzın zammı benzın tuketımı düşürür, araç geçişler düşer, bütün urunler zamlanır, enflasyon zamla artar, ben ekonomistim bunların kafası basmaz... :D

  • xyz04 Mart 2022 12:23

    Sözde cari fazla verecektik. Ha unutmadan Nebatiyi gören var mı?

  • xyz04 Mart 2022 12:22

    Bu gūnlerimiz iyi günler. Hava karardı fırtına yaklaşıyor. Kaptan ise gemiyi karaya oturttu. Hazinede delikli kuruş yok. 20 yılda Cumhuriyetin bütün kazanımları yendi. Üstüne üstlük borç gırtlaĝa dayanmış. Gıda krizide kapıda işin içinden çık çıkabilirsen.