E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPentagon'dan İsrail'e katliam desteği sözü---

Pentagon'dan İsrail'e katliam desteği sözü

Pentagon'dan İsrail'e katliam desteği sözü
11 Mayıs 2021 - 07:59 borsagundem.com

İsrail'in günlerdir Filistinlilere yaptığı zulmü görmezden gelen Pentagon, Gazze'den atılan füzelerin ardından Filistinlileri kınamakta gecikmedi. Yetmedi, Sözcü Kirby, "İsrail'in kendini savunma hakkı var ve desteğe hazırız" dedi

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, Hamas'ın İsrail'e düzenlediği roket saldırılarını kınadı.

Kirby, "İsrail'in roket saldırılarına karşı kendini savunma hakkı var ve desteğe hazırız" ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki de, İsrail'i kınamaktan kaçınarak, "İsrail'de devam eden şiddet olaylarını yakından takip ediyoruz. Son günlerde gördüğümüz şiddetli çatışmalar dahil, bölgedeki durumdan endişeliyiz" ifadesini kullandı.

Beyaz Saray İsrail'i kınamaktan kaçındı

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi İsrail saldırılarını 'terör eylemi' olarak nitelendirdi

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Ilhan Omar, İsrail'in Gazze'de sivillerin ölmesine yol açan hava saldırılarını "terör eylemi" olarak nitelendirdi ve bayram haftasında yapılan saldırıları kınamamanın "vicdansızlık" olduğunu belirtti.

Somali asıllı olan Omar, Twitter mesajında, "İsrail'in, Gazze'de sivillerin ölümüne yol açan hava saldırıları terör eylemidir." ifadelerini kullandı.

Filistinlilerin korunmayı hak ettiğinin altını çizen Omar, "İsrail'in aksine Filistinli sivilleri korumak için Demir Kubbe gibi füze savunma programları yok. Bayram haftasında yapılan bu saldırıları kınamamak vicdansızlıktır." ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu Lavrov Kudüs'ü konuştu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Lavrov ile Çavuşoğlu, Filistinlilerin kendilerine ait Şeyh Cerrah Mahallesi'nden çıkarılmasını kınadı.

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Lavrov ile Çavuşoğlu telefon görüşmesinde Doğu Kudüs'teki durumu ele aldı, Filistin ile İsrail arasındaki ilişkilerin kötüleşmesi, Doğu Kudüs'te özellikle de Mescid-i Aksa bölgesinde gerilimin artmasından dolayı endişelerini dile getirdi.

Bu bağlamda Lavrov ile Çavuşoğlu, Filistinlilerin kendilerine ait Şeyh Cerrah Mahallesi'nden çıkarılmasını kınadı, meselenin tüm taraflarına itidal ve Müslümanlar için kutsal olan ramazanda durumun kötüleşmesine yol açacak eylemlerden kaçınma çağrısı yaptı.

Netanyahu: Roketlere büyük bir güçle karşılık verilecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gökhan Çetinoğlu12 Mayıs 2021 10:06

    ABD Temsilciler Meclisi Üyesi İsrail saldırılarını 'terör eylemi' olarak nitelendirdiABD Temsilciler Meclisi Üyesi Ilhan Omar, İsrail'in Gazze'de sivillerin ölmesine yol açan hava saldırılarını "terör eylemi" olarak nitelendirdi ve bayram haftasında yapılan saldırıları kınamamanın "vicdansızlık" olduğunu belirtti.

  • Mehmet11 Mayıs 2021 11:58

    Bence bu gavur adamların parasini almayi bırakalım. Destek deste alıp güya yatırım yapıyoruz. Ama ümmete katliam olarak dönüyor. Altın alın borsaya girin ekonomi güçlensin. Dumlupınar Sakarya muharebesi zamanlarında Yunan parası biriktirmeye benzer bu.

  • Berk11 Mayıs 2021 10:52

    Siktir lan göt her ülkenin kendini savunma hakkı var sadece İsrail’in değil!!! Şerefsiz!!! Barışçıl yollarla halledeceklerine ateşe benzinle gidiyorsunuz, savaş insanları kayıplara yoksulluğa götürür sizin gibi şerefsizleri de silah sattırarak zenginleştirir, kin ve düşmanlığı besliyorsunuz bu da sizi şeytanın vücut bulmuş hali yapıyor, insan evladı böyle konuşmaz

  • ZEYREK ZEMHERİ11 Mayıs 2021 09:51

    KAFİRLER MÜSLÜMANLARI GÖZ GÖRE GÖRE HER GÜN KATLER İKEN BİZ MÜSLÜMANLAR BİR BİRLERİNİ YİYİP İKTİDAR HIRSI İÇERİSİNDE BULUNUYORLAR.EĞER MÜSLÜMANLAR BİRLİK BERABERLİK İÇERİSİNDE OLSALAR VE MEZHEPCİLİK YAPMASALAR KAFİRLER MÜSLÜMANLARA HİÇ BİR ŞEY YPAMAZLAR.EĞER UYANMAZLARSA AYNI ŞEKİLDE BİR GÜN SIRA ONLARA DA GELECEKTİR.YILLARCA ABD IRAK SURİYE VE LİBYA DA VE ÜLKEMİZDE BİNLERCE İNSANIZIMI ŞEHİT ETMEDİMİ.

  • BORSACI11 Mayıs 2021 09:33

     DÜNYADA EŞSİZ VE NAMERT ABD ABD Sİ MAZLUM SİLAHSIZ FİLİSTİNLİNİN ÖLÜMÜNDEN SEVİNÇ DUYMAKTA KAHROLSUN ABD LANETİNE OLSUN.

  • Nedim11 Mayıs 2021 09:00

    Merak  etmeyin!  Çoğu gitti azı kaldı!  Suriye den  Irak tan ve hatta Amerika dan  atılacağınız gün yakındır.

  • irfan11 Mayıs 2021 08:49

    Ey israil Allah sizin bin türlü belanızı versin inş.

  • Lefter11 Mayıs 2021 08:38

    Korkak ABD söz dinleyen çocuklar gibisin eline oyuncağı almış yahudinin kucağına oturmuş çocuksun sakın kalkmayın kıcağından tokadı yersiniz eşek oğlu eşşşekler yahudi yaramaz söz dinlemeyen çocukları sevmez

  • Arif gsli11 Mayıs 2021 08:33

    Mezopotomya yı kaybettiler. Başka yerden hınç almaya kalkıyolar. Korkaklar çocuk kadın yaşlı öldürür.