E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPegasus’un korona ayrımcılığına tepki yağıyor---

Pegasus’un korona ayrımcılığına tepki yağıyor

Pegasus’un korona ayrımcılığına tepki yağıyor
09 Eylül 2021 - 14:58 borsagundem.com

Kovid-19 pandemisi tüm dünyada can almaya devam ederken uygulanan tedbirlerdeki ayrımcılık tartışmasının fitili Pegasus’un bir sosyal medya kullanıcısının sorusuna verdiği yanıtla yeniden ateşlendi.

Pegasus Hava Yolları, bir sosyal medya kullanıcısının yurt içi uçuşlardaki aşı ya da PCR testi zorunluluğu ile ilgili sorusuna verdiği yanıt ile Twitter’da gündem oldu.

Sosyal medya kullanıcısı, Pegasus’un sitesindeki seyahatlerde uygulanacak aşı ya da PCR testi kuralı ile ilgili duyurusunu alıntılayıp “Ben şimdi yabancı kimlik ile bu uygulamadan muaf mıyım?” diye sordu. Pegasus’un destek hesabı da bu soruya “Uygulama sadece T.C. vatandaşları için geçerlidir. Yabancı ülke vatandaşlarının yurt içi uçuşlara katılımı için aşı/test zorunluluğu bulunmamaktadır. Sağlıklı günler dileriz” yanıtını verdi.

Pegasus’un bu yanıtı sosyal medyada kısa sürede “trending topic” oldu. #Pegasus etiketiyle yapılan yorumlarda “Yoksa bu virüs yabancılara bulaşmıyor mu” benzeri sorular dikkat çekerken şirketin yanıtı ile ayrımcılığın ortaya çıktığı belirtildi.

Eleştirilerin ardından yine destek hesabından yapılan bir başka paylaşımda ise

“İlgili uygulamanın kararı, T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından alınmış olup tüm seyahatler için(hava yolu ve diğer ulaşım yolları dahil) aynı kurallar geçerlidir. İçişleri Bakanlığımız tarafından yayınlanan genelgeyi sizinle paylaşmak isteriz”

denildi. Ancak söz konusu genelgede Türk vatandaşı yabancı ülke vatandaşı ayrımının olmadığı görüldü.

Şirketin internet sayfasında ise daha sonra “T.C vatandaşları” ifadesi yerine “tüm misafirlerimiz” ifadesi kullanıldı.

Pegasus Ağustos ayı yolcu rakamlarını açıkladı

 

Pegasus’un zararı 1.6 milyara ulaştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AkTorol Ahmet Ötzbir09 Eylül 2021 22:28

    Ne yapsın uçak firması, hukumete kafa tutup, aldıgı kararı uygulamasın mı ?. Hukumetin uygula dediği karar devle tiçinde devlet kurdum diyip itiraz mı etsın ?. kurumsal firmalar kanunlara uymak zorunda. Farklı durum olursa  hukumetın ceza verici organlarınca ağır biçimde cezalandırılır. Hukumet yabancıya öncelık ver demişte, vermek zorunda. Yasa çıkartanların düzeltmesi gereken sorun diye düşünüyorum.

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ09 Eylül 2021 21:46

    Parayı görünce nasılda ayrımcılık yapıyorlar ve hastalık falan dinlemiyorlar.

  • Mustafa09 Eylül 2021 21:27

    Kullanmıyorum artık uçak araçla gidiyorum geze geze 1 gün yerine 2 gün yolda geçiyor yakıt parası = uçak bileti parası soyun dökün hiç gerek yok

  • Ahmet sağlam 09 Eylül 2021 20:43

    Sahibinin ve şirketi Pegasus’un değer verdiği şeyin öncelikle para olduğunu yıllardır tecrübe ettiğim için daha sonrada rivayet edilen dış güçlerin gerçekten uşağı olduğu için yerli ve milli duygularla 3-5 aramadan Gururumuz THY yi tercih ediyorum.Gerisi boş.Uşaktır ne hainlik yapsa yeridir…

  • Talha09 Eylül 2021 20:22

    Karar merci olan kişi ve kurumlar yabanci uyruklu kişileri bu uygulamadan muaf tutmuşsa pegasusun ne suçu var. Bu ülkede yabancı uyruklu olmak ayrıcalık haline geldi yazık.

  • Ali veli09 Eylül 2021 18:42

    49-59. Sahibide yabancı nede olsa. Anlayan anladı. Us ye selam

  • Mucise Reis ;)09 Eylül 2021 17:57

     Ya Hukumet karar alınca ses çıkartmıyorsunuz. Otobüslerde zorunlu deil mi ? . Seyahatlarde zorunlu deilmi. İngiltereden turz geliyor isteidği yeri geziyor. Sokak yasakları varken, taksimde ingilizler italyanlar pasaport gösterip geziyordu. Şimdi kendıne denileyi yapan taşıma firmasının suçu ne ? kızacaksan karar vericiye kız sana, ne diye pegasusa çamur atıyorsun ? otobüs firmalarıda aynı. Rus turisler uçaklara binip türkiyeye geliyor, sonra otellerine geçiyor. türkiyede şehirler arası otobüslerde ise senın belke vermek hukumet kararınca istenıyor.  Pegasus devlet mi ? biraz saksıyı karıştırın sonra şirketlere çamur atın.  : ))

  • Malatyalı09 Eylül 2021 17:54

    Devlet diye bir şey yok! şirketler insanlara tasma takacak

  • Kastamonulu09 Eylül 2021 17:32

    Anasını satıyım bize uçak yaptırtmayın bak.yapar bineriz.

  • yatırımcı09 Eylül 2021 16:42

    Bu sorun İçişleri bakanlığının turizmi hareketlendirmek için TC vatandaşı olmayanların aşısız girmesine izin vermesiyle başladı. sonraki genelgeler de ucu açık bırakıldı. şirketler farklı uygulasa ceza yeme riski ile karşı karşıya kalıyor.

  • osman09 Eylül 2021 16:12

    yeter artık insanları bi rahat bırak. hep zorlama şartlama ile yıldık tükendik.

  • çarşı09 Eylül 2021 15:23

    Bu tür firmalar umarım bir daha toparlanmamak üzere iflas eder.

  • Fhr09 Eylül 2021 15:20

    Ezik imbeler..

  • mezarci 09 Eylül 2021 15:16

    kanun/sistem oyle ongoruyorsa peg ne sucu var ?dananin altinda buzagi aramanin anlami ne .

  • acacu09 Eylül 2021 15:14

    Sizin yapacağınız işin ben taa....