E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriPardus yatırımlara ve büyümeye devam edecek---

Pardus yatırımlara ve büyümeye devam edecek

Pardus yatırımlara ve büyümeye devam edecek
11 Ocak 2023 - 17:48 borsagundem.com

Pardus Girişim Sermayesi Genel Müdürü M. Selim Tunçbilek: Yatırımlara ve büyümeye devam edeceğiz  

Yenilikçi teknoloji ve girişimlere yatırım yapmak amacıyla 2021 yılı Haziran ayında kurulan, bir yıl sonra da Borsa İstanbul’a gelen Pardus Girişim Sermayesi’nin Genel Müdürü M. Selim Tunçbilek,  kritik sorulara önemli yanıtlar verdi. İşte o açıklamalar...

1- Şirketinizin kuruluş ve gelişimini kısaca öğrenebilir miyiz?

- Pardus Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş., yenilikçi teknoloji ve girişimlere yatırım yapmak amacıyla 2021 yılı Haziran ayında kuruldu. Amacımız ülkemizde kurulmuş veya kurulacak olan, gelişme potansiyeli taşıyan ve kaynak ihtiyacı olan girişim şirketlerine uzun vadeli yatırımlar yapmaktır. Bu doğrultuda, ekibimiz tarafından birçok sektörden şirketlerin incelenmesi sonucunda, DMR Unlu Mamuller Üretim Gıda Toptan Perakende A.Ş., Arf Bio Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş., TurkNet İletişim Hizmetleri A.Ş. ve ASY Yenilebilir Enerji Üretim A.Ş.’den oluşan yatırım portföyümüz oluşturulmuştur. Sonrasında 2022 yılı Haziran ayında da şirketimizin payları halka arz edilerek borsada işlem görmeye başlamıştır.

Portföyümüzdeki şirketlerden de anlaşılacağı üzere Pardus Girişim için yenilenebilir enerji büyük önem arz etmektedir. Nitekim 2022 yılında yönetim kontrolüne sahip olduğumuz ASY Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş. tarafından 2022 yılında yaklaşık 28 milyon Amerikan doları bedel karşılığı yeni yatırımlar yapılarak, bünyesindeki güneş enerji santrallerinin toplam kurulu gücü 38,84 megawatta yükseltilmiştir.

Bunun yanı sıra yeni teknolojilere yatırımlarımız da sürmekte olup, sağlık sektörüne bilgi teknolojisi üreten Non Nocere adlı projeye kitle fonlama platformu üzerinden yatırım yapılmıştır.

Şirketimiz tarafından gerçekleştirilen girişim yatırımlarının değeri 30.09.2022 tarihi itibarıyla yaklaşık 660 milyon TL’dir.

2- Ülkemizdeki girişim sermayesi yatırımlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

- 2010 yılından itibaren kuluçka ve hızlandırma merkezlerinin kurulması, melek yatırımcı ağlarının büyümesi ile girişim sermayesi yatırım fonları ve girişim sermayesi yatırım ortaklıklarına ilişkin düzenlemeler ülkemizde girişim yatırımlarına olumlu katkılar sağlamıştır. İlk dönemlerde genelde Türkiye pazarına hitap eden ve düşük miktarlarda yatırım alan startuplar ön plana çıkarken, son dönemde artık küresel pazarlarda yarışabilen girişim şirketleri daha büyük yatırımlar almaya başlamıştır.

Özellikle Getir, Insider, Peak Games gibi başarı hikayelerinden sonra hem girişim sermayesi yatırım fonu/ortaklığı sayısında hem de bu şirketlere yatırım yapmak isteyen yatırımcı sayısında büyük bir artış görülmektedir. Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi verilerine göre, 2022 yılının ilk dokuz ayında toplam 81 adet GSYO/GSYF kurulmuştur. Ayrıca yatırımcılar tarafından bu fon ve yatırım ortaklıklarına yapılan sermaye taahhütleri de rekor seviyeye ulaşmıştır.

Pardus Girişim olarak bizim de amacımız ülkemizin bu alandaki potansiyelinden faydalanarak hem potansiyeli yüksek girişimcilerin başarıya ulaşmasını sağlamak hem de yatırımcılarımıza yüksek getiri sağlamak.

3- Girişimciler ve yatırımcılarınız ile iletişim kanallarınız nelerdir?

-Yatırımcılar ve girişimciler şirketimizin internet sitesi üzerinden bize ulaşım sağlayabilirler. Sitemiz üzerinden tarafımıza iletilen iş planları ekibimiz tarafından değerlendirilerek uygun bulunması durumunda girişimcilerle iletişime geçilmektedir.

Öte yandan, yatırımcılarımızın soru ve önerileri de aynı şekilde ekibimiz tarafından incelenmektedir. Bize ulaşan yatırımcı sorularından, bazı yatırımcılarımızın sosyal medya platformlarındaki söylentilerin etkisinde kaldığını anlaşılıyor. Şirketimizin yatırımcı ilişkileri bölümü tarafından ilgili bilgilendirmeler yapılsa da buradan yatırımcılarımıza tekrardan Telegram, Twitter vb. sosyal medya platformları üzerindeki söylentilere itibar etmemeleri gerektiğini hatırlatmak isteriz.

4- 2023 yılına ilişkin beklentileriniz nelerdir?

Girişim sermayesi yatırımlarının büyüme trendinin 2023 yılında devam edeceğine inanıyoruz. Yasal düzenleme eksikliklerin giderilmesi ve küresel pazarlarda yarışabilen yerli girişim sayısının giderek artması sonucunda kurumsal ve bireysel yatırımcıların sektöre ilgisi giderek artmaktadır.

Pardus Girişim olarak biz de tüm yatırımcılarımızın menfaatlerini ön planda tutarak, bu dinamik pazardan aldığımız payı büyütmek istiyoruz. Ekibimizce bir yandan mobil oyun, sağlık teknolojileri, lojistik gibi sektörlerde faaliyet gösteren startupların taranmasına devam edilirken bir yandan da yaptığımız yatırımların takibi yapılmaktadır. Bunun yanı sıra, yeni yatırım fırsatlarının ortaya çıkması durumunda yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlarımızı artırmayı planlıyoruz.

Tunçbilek: Pardus’un halka arz geliri yatırıma akacak

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 6,79
En Yüksek: 6,83
En Düşük: 6,50
Değişim 4,14 %
FK: 24,84
PD / DD: 1,11
İşlem Hacmi 16.217.643
Toplam Adet: 2.415.794
Ağırlıklı Ort.: 6,61
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Murat15 Mayıs 2023 10:05

    Dava etme hakkınız var. Kısa sürede olumsuz bir çok hareketi bulunan bir şirket. KAZANIRSINIZ

  • Hako13 Ocak 2023 08:24

    Kendisi ne derece inanıyor acaba gerçekliğine. Yalan makinesi bağlasan makine kafayı yer.

  • Pardus Mağduru12 Ocak 2023 02:30

    Bu hisseye alarak hayatımın en büyük hatasını yaptım. 20 liradan 6 liraya kadar düşürdüler. Patron Murat Güler'miş meğer. Araştırın kim olduğunu bence. Lot satması yasak olduğu halde 19 milyon lotu 1 günde piyasaya sürerek küçük yatırımcının belini büktü. Kaç yıllık kazancım gitti. Haram zehir zıkkım olsun, hastane masrafları olsun, çoluk çocuğundan anasından babasından çıksın inşallah. Yatırım falan yaptıkları yok, yalan haber... Biz yandık siz yanmayın.

  • ALİ KODUŞ12 Ocak 2023 10:24

    borsadaki tüm şriketlerin sahipleri çalışarakmı zenginoluyorlar.önce hisselerini yıllarca topluyor zirve yaptırıp  sürekli hisseyi boşaltıyor yine yillarca alttan topluyorlar sonra yine aynı şekilde millete basıyorlar.

  • at hırsızı..12 Ocak 2023 01:32

    bunlar tam at hırsızı.. patronu borsa manipülatörü... girişim sermayesinde tek kurumsal firma gözde dir. iştirakleri dev.. f/k çok ucuz.. 

  • Muhsin aktas11 Ocak 2023 22:12

    Ky battı bu hissede

  • Skilache11 Ocak 2023 20:28

    Murat Gülerin sahibi olduğu bir şirket.

  • VS11 Ocak 2023 19:02

    20 gün önce 20 tl idi şimdi 6 tl zaten adınıda sevmemiştim pardus

  • vb11 Ocak 2023 19:02

    supikilatif hareketlerde bir numaraya oynuyor