E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPara piyasalarından sermaye piyasalarına destek---

Para piyasalarından sermaye piyasalarına destek

Para piyasalarından sermaye piyasalarına destek
19 Mart 2014 - 09:18 borsagundem.com

Dış piyasalardaki olumlu seyir iç piyasalara yansımalarını sürdürüyor

BIST100 Endeksi dünü 1.375 (% 2.14) puanlık yükseliş ile 65.573 seviyesinden 3.028 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Endekste kısa dönemli çıkış sürüyor. Çıkış hareketi işlem hacmi artışıyla birlikte banka hisseleri öncülüğünde genele yaygınlık göstermeye başladı. İç piyasaların son günlerdeki dış piyasalara göre daha güçlü görünümü devam ediyor. Bono faiz oranları ve döviz kurlarında düşüş görüldü. Para piyasaları sermaye piyasalarındaki olumlu seyre katkı yapıyor.  
      
Dış piyasalardaki olumlu seyir iç piyasalara yansımalarını sürdürüyor. Dış gündemde, Ukrayna-Kırım kaynaklı gelişmeler, ABD makro ekonomik verileri ve bu akşam açıklanacak olan FED toplantısı var. FED toplantısı önemli. Faiz değişikliği gündemde yok ancak 10 milyar dolarlık varlık alımlarının azaltılması bekleniyor. Bu yöndeki olası kararlar beklentiler dahilinde olduğundan piyasaların seyri üzerinde dalgalanmaya neden olmayabilir. İçeride ise yaklaşan yerel seçimler nedeniyle siyaset öne çıkmış durumda. Bu sabah Moody's’in  10 Türk bankasını olası bir not indirimi için takibe aldığı haberi piyasalar üzerinde olumsuz ancak sınırlı bir etki yapabilir. Dış piyasaların etkisi, seçim sonuçlarına yönelik pozisyon alımları ve Rusya’dan çıkan fonların Türkiye’ye yöneldiği spekülasyonlardan beslenen çıkış hareketinin beklenti ihtiyacı karşılanmış değil. Ayrıca Moody’s den bankalarla ilgili gelen haber ve yakalaşan seçimlerin etkisiyle piyasalar direnç noktalarını geçmekte zorlanabilir.
        
Endekste devam eden çıkışla birlikte kısa dönem düşüş trendi kırıldı ve çıkış formasyonlarından “Çift dip” formasyonu işlerlik kazanmaya başladı. İlk direnç 65.900 seviyesinde. Bu seviyelerde satışlar görülebilir. 65.900 seviyesinin üzerinde kalınması durumunda çıkış sürebilir. Sonraki dirençler ise 66.500 ve 67.000-67.200 seviyelerinde bulunuyor. İlk destek 65.300-65.000 seviyelerinde. Bu seviyeler günlük işlemler için önemli. 65.000 seviyesinin üzerinde çıkış hareketinin devamı beklenebilir. 65.000 seviyesinin altında sonraki destekler 64.400 ve 64.000 seviyelerinde bulunuyor. Endekste çıkış hareketi gücünü korumakla birlikte güne satıcılı başlayıp destek seviyelerinde tepki alımlarıyla karşılaşabilir.  
      
Günlük işlemlerde, destek-direnç bandı olarak 65.000-65.900 izlenebilir.65.900 seviyesinin üzerinde daha üst direnç seviyeleri hedef alınabilir. 65.000 seviyesinin altında satış baskısı artabilir. ''
MEKSA YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)