E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinPandemide inek kucaklamak popular hizmet oldu---

Pandemide inek kucaklamak popular hizmet oldu

Pandemide inek kucaklamak popular hizmet oldu
14 Mart 2021 - 10:55 borsagundem.com

Uzun süren pandemi döneminde vücut sağlığı kadar zihin sağlığı da önem kazandı. ABD’de saati 75 dolar olan inek kucaklama hizmetine talep pandemi döneminde zirve yaptı.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ 

Uzun süren pandemi döneminde vücut sağlığı kadar zihin sağlığı da önem kazandı. ABD’de saati 75 dolar olan inek kucaklama hizmetine talep pandemi döneminde zirve yaptı.

İnek sarılma hizmetleri Covid-19 koronavirüs salgını sırasında giderek daha popüler hale geldi. Arizona'daki Çiftlik Hayvan Barınağı insanlardan inekleri kucaklamak için saatte 75 dolar talep ediyor. Ev sahibi Aimee Takaha bu hizmetle ilgili olarak günde yaklaşık 20 çağrı alıyor ve oradaki inek sarılma yuvaları şu anda Temmuz ayına kadar tamamen dolu görünüyor. Salgından önce de artan sayıda insan inek beslemeye geliyordu. Son yıllarda yalnızlığın arttığı göz önüne alındığında, bu şaşırtıcı değildi.

Ama salgın yalnızlık salgınını gerçekten şiddetlendirdi. Geçtiğimiz yıl, şiddetli akut solunum sendromu koronavirüs 2'ye (SARS-CoV2) yakalanma riski, diğer birçok insanı sınırların dışında tutmaya devam etti. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), web sitesinde şu tavsiyeleri sunar: "Misafirler geldiğinde, yakın teması teşvik eden hareketleri en aza indirin. Örneğin, el sıkışmayın, dirsek çarpmayın veya sarılmayın." Tabii ki, buradaki CDC, parti konuklarınızın tipik olarak insan olduğunu ve büyük çiftlik hayvanları olmadığını varsayıyor.

Araştırmalar, sarılmanın stresi azaltmak ve kalbinizi korumak gibi bir dizi sağlık faydası sağlayabileceğini ileri sürüyor. Bu nedenle, kucaklamaların olmaması, bu salgın sırasında daha fazla insan dokunuşu özlemine neden olmuş olabilir. Duygusal destek sağlama için inek, domuz, köpek ve kirpi gibi diğer hayvanların yardıma koşması alışılmadık bir durum değil.

CDC'nin belirttiği gibi, diğer hayvanlar bulaşıcı bir hastalık bulaştırmadığı sürece, diğer hayvanlarla yakın etkileşimler stresi azaltmaya ve mutluluğu artırmaya yardımcı olabilir. Şimdi inek gibi bir hayvanın size Covid-19 koronavirüsü bulaştırıp aktaramayacağını merak edebilirsiniz. Vizonlar, tavşanlar ve rakun köpeklerinin aksine, inekler yaygın taşıyıcılar gibi görünmüyor. Emerging Infectious Diseases dergisinde yayınlanan bir araştırma, inekleri kasıtlı olarak SARS-CoV2 ile enfekte etmeye çalıştı, ancak ineklerin virüse karşı düşük duyarlılığa sahip olduğunu buldu. Bu nedenle, bugünlerde bir ineği kucaklamak, başka bir insanı kucaklamaktan muhtemelen çok daha güvenli, en azından Covid-19 açısından.

Bunu fırsata çeviren girişimciler hayvan beslemeye gelenlere şimdi de onları kucaklama hizmeti sunmaya başladı. Pandemi dönemindeki yalnızlık ve artan stres; ayrıca sosyal mesafe nedeniyle dostlardan uzak kalmanın yarattığı negatif enerji görünen o ki ineklerle kucaklaşarak atlatılıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)