E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPalalılar serbest bırakıldı!---

Palalılar serbest bırakıldı!

Palalılar serbest bırakıldı!
08 Temmuz 2013 - 08:52 borsagundem.com

Önceki gün Gezi Parkı eylemcilerine palayla saldıran 4 kişi mahkemece serbest bırakıldı.

Taksim Talimhane’de önceki gün ellerinde palalarla sokağa çıkan ve esnaf oldukları iddia edilen kişilerin saldırdığı göstericilerden biri de 47 yaşındaki Kaan Polat’tı. Kulağından ve boynundan yaralanan Polat Milliyet’e, “Saldırgan bana vurduğunda polisler olan biteni izliyordu. Palalı saldırganı polis uzun süre görmezden geldi. Gözaltına almak için benim ölmemi mi beklediler?” dedi.
Öte yandan palalı 4 saldırgan tutuklama talebiyle mahkemeye çıktı, ancak mahkeme saldırganları serbest bıraktı.
Taksim Meydanı’nda önceki akşam gerçekleşen Gezi Parkı eyleminde pala dehşeti yaşandı. Ellerinde pala, döner bıçağı ve sopa bulunan bir grup Talimhane bölgesinde eylemcileri kovaladı ve bazılarını yaraladı. Kameralara da yansıyan bu dehşetin ardından olayla ilgili aralarında bölgedeki esnafın da bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı. Polislerin saldırıya göz yumması tepki çekerken, olayda yaralananlardan biri de 47 yaşındaki Kaan Polat’tı. “Herkes gibi demokratik haklarımı savunmak için sokağa çıktım” diyen Polat, Talimhane’de karşı karşıya geldiği saldırgan gruptan Sabri Çelebi’nin kendisini palayla yaraladığını söyledi. Kulağına 2, boynuna da 4 dikiş atılan Polat, tedavisinin ardından suç duyurusunda bulundu. 
Şah damarına gelebilirdi!
Polat, yaşadığı korku dolu anları Milliyet’e şöyle anlattı:
 “Polisin plastik mermisinden ve gazından kendimizi korumak için Dolapdere’ye doğru kaçıyorduk. Bu sırada elinde pala olan biri üstümüze doğru koşmaya başladı. Bunu farkeder fark etmez bir kafenin tentesinin altına sığındık. Yaklaşık 50-60 kişiydik ve aramızda çok sayıda kadın vardı. Ben onların önüne geçip elime aldığım bir tabure ile yüzümü koruyarak saldırganla konuşmaya, onu sakinleştirmeye çalıştım. Saldırgan elinde tuttuğu yaklaşık 1 metre uzunluğunda 9-10 cm genişliğinde yay şeklindeki pala ile bana 3 kez vurdu.
Eğer suratımı tabure ile kapatmasaydım çok daha ağır yaralanırdım. İlginç olan ise bu anları polisin izlemesiydi. Palalı saldırganı polis uzun süre görmezden geldi. Orada ben canımı kurtarmaya çalışırken polisler adamı gözaltına almak için benim ölmemi mi beklediler?”
Polat kanlar içinde Taksim İlk Yardım’a yürürken de polislerin kendisine zorluk çıkardıklarını belirterek, “Hastaneye gittiğimde doktor palanın 2 santim alta gelmesi halinde şah damarıma isabet edeceğini söyledi” dedi.
‘Oğlumu affetmeyeceğim’
Öte yandan eylemciler tarafından görüntüleri çekilen ve kimliği kısa sürede tespit edilen saldırganlardan Sabri Çelebi’nin Talimhane’de bir kafesinin olduğu öğrenildi. Çelebi’nin geçmişte kafe önünde bir grup polisle tartışma yaşadığı ve polislerin kendisini dövdüğünü belirterek şikayetçi olduğu ortaya çıktı. Çelebi’nin babası Mahmut Çelebi de Milliyet’e şunları söyledi:
“Oğlumu affetmeyeceğim. Onun adına Kürt ve Türk halklarından özür diliyorum. Benim kardeşlerim günlerce Gezi Parkı’nda çadırda kaldı. Ben kaç defa parka gittim. Onlar bizim için mücadele ediyor.”
SIRTINA TEKME NEFESİNİ KESTİ
Çelebi’nin satırla vurup ardından tekme atttığı kadın da, yaşadığı anları şöyle anlattı:  “Biraz koşunca bana yaklaşan bir grup gördüm. Küfredip saldırıyorlardı. Önce biraz tedirgin oldum. Hemen sağa dönüp sığınabilecek yer bulmaya çalışacaktım. Köşeye yaklaştığımda bana doğru gelip gelmediğini anlamaya çalıştım ve şaşkınlıkla duraksadım. Tam o sırada palayla sırtıma vurdu. Acıdan nefesim kesildi ama korkmadım ‘ne yapıyorsun’ dedim. Üzerime yürüyüp, küfretmeye devam ederek sırtıma tekme attı.”
SAVCI TUTUKLAMA İSTEDİ AMA...
Bu arada, pala ve döner bıçaklarıyla saldırıları gerçekleştirdikleri iddiasıyla gözaltına alınan 4 kişi, savcılık ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, arasında Sabri Çelebi’nin de bulunduğu bu kişileri serbest bıraktı. Bölgede esnaf olduğunu belirten saldırganların, saldırıya ilişkin, gösteriler nedeniyle maddi zarara uğramalarını gerekçe gösterdikleri öğrenildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)