E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPalalı saldırganlar için flaş karar---

Palalı saldırganlar için flaş karar

Palalı saldırganlar için flaş karar
07 Temmuz 2013 - 15:54 borsagundem.com

Taksim Talimhane'de bazı göstericilere pala ve döner bıçaklarıyla saldıran kişiler hakkında mahkeme karar verdi

Taksim'de dün vatandaşlara satır ve palalarla saldıran dört kişi tutuklanma talebiyle sevk edildikleri mahkeme tarafından serbest bırakıldı.
Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan şüpheliler, sabah saatlerinde Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Polis, sosyal medyada tepki çektiği için şüphelilerin can güvenliği açısından 4 kişiyi habercilerle ve objektifleriyle karşı karşıya getirmeden adliyeye götürdü.
Bölge esnafı oldukları belirtilen şüpheliler S.Ç., A.G., Ş.K., ve M.E., adliyenin otoparkından içeri alındı ve savcıya ifade verdi. Savcılık sorgularının ardından 4 şüpheli, "Kasten yaralama" ve "görevli memura direnme" iddiasıyla nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Yaklaşık 2 saat nöbetçi mahkemede ifade veren 4 şüpheli, suçlamaları reddetti.
 "GÖSTERİCİLER ZATEN İKİ AYDIR BİZİ İŞ YAPAMAZ HALE GETİRMİŞLERDİ"
Adli kaynaklardan edinilen bilgiye göre S.Ç. mahkemedeki ifadesinde, "Olay tarihinde işyerime saldırı olunca müdahale etmek için dışarı çıktım. Göstericiler zaten iki aydır bizi iş yapamaz hale getirmişlerdi. Saldıranlar arasında bayanlar da vardı. Küfür ediyorlardı. Bayanlardan biri bana saldırıp yaraladı. Ben de onu engellemek için zırhın ortası ile itekledim. Tokat atar gibi vurdum. Onun dışında hiç kimseye vurmadım. Personelim gelip beni oradan uzaklaştırmaya çalıştı. Bu sırada çevik kuvvet geldi. Bize 'Siz içeri çekilin biz geldik' dedi. Biz de işyerimize girdik. Kesinlikle polise direnmedik. Zaten polisle aramızda herhangi bir sorun yaşanmadı. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum" dediği öğrenildi.
"GÖSTERİCİLER BİZE SANDALYE FIRLATTILAR, TAŞ ATTILAR"
Suçlamaları reddiği belirtilen şüpheli A.G.'nin ise "S.Ç. benim patronumdur. Göstericiler işyerimize saldırınca patronum dışarı çıktı. Elinde et zırhı vardı. Ben de ona yardım etmek için dışarı çıktım. Benim elimde hiçbir şey yoktu. Göstericiler bize sandalye fırlattılar, taş attılar. Ben de patorunumun kolundan tutup içeri çektim. Polis bize bir şey yapmadığı için polise direnmem söz konusu değildir. Bize sadece 'Geriye dönün birşey yapmayın' dediler. Patronumun zırhı herhangi birisine vurduğunu ya da salladığını görmedim" ifadelerini kullandığı öğrenildi.
"YERDE BULDUĞUM BİR SOPAYI GÖSTERİCİLERE DOĞRU FIRLATTIM"
S.Ç.'nin iş yerinde çalıştığını söyleyen şüpheli Ş. K. nın da "Olaylar çıkınca patronum çok kızdı ve dışarı çıktı. Biz de onu içeri çekmek için dışarı çıktık. Göstericiler bizim işyerimize sandalye ve taş atınca ben de sinirlendim. Yerde bulduğum bir sopayı göstericilere doğru fırlattım. Onlarda bize taş ve sandalye atınca yaralandım. Polisler bize, 'Geri çekilin' dedi. Polisle aramızda herhangi bir sorun yaşanmadı. Patronum zırhı kullanmadı. Çünkü biz kolundan tutup içeri çektik" şeklinde ifade verdiği öğrenildi. Şüpheli M.E. ise, S.Ç.'ye ait işyerine ziyaret amacı ile gittiğini belirterek, suçlamaları reddetti.
SAVCI TUTUKLAMALARINI İSTEDİ, MAHKEME SERBEST BIRAKTI
Mahkeme, 4 şüphelinin üzerine atılı suçların vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, tutuklanmanın bir tedbir olması, şüphelilerin sabit ikametgah sahibi olmalarını ve kaçma şüphelerinin bulunmamasını da gözönünde bulundurarak tutuklanma talebinin reddine karar verdi. Şüpheliler serbest bırakıldıktan sonra adliye önünde bekleyen yakınlarıyla kucaklaştıktan sonra araçlarına binerek adliyeden ayrıldı.
GÜNAY'DAN ELEŞTİRİ
Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ak Parti Milletvekili Ertuğrul Günay twitter hesabından saldırganların serbest bırakılma kararını eleştirdi.
Günay attığı tweette, "Palalı/sopalı saldırganların serbest kalması,sonuçları hukuk ve toplum için yeterince düşünülmemiş vahim bir karar!" ifadelerini kullandı...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • osman02 Ağustos 2013 22:59

    amerikada boyle yazi yaznlari aynen dediyin gibi ......... kaziga oturtulan gibi konusuyorsun ailen yokmu senin insan musveddesi

  • kemal08 Temmuz 2013 11:06

    kardesim sen birsey yapmamısısn bunlar amerikada olsa polis o kızları sikerdi erkekleride ibne yapardı

  • abdullah suiçmez08 Temmuz 2013 09:43

    palalı ve satırlı esnafı kutluyorum,bir kaç tane sokak çocuğunu cizmeleri gerekirdi eksik kalmış.

  • Haksızlığa Hayır07 Temmuz 2013 23:49

    Nasıl oluyor da pala ile bir kadına saldırdan adamı işleri azalmış diye savunabiliyorsunuz? Bir insanın işlerinin azalması pala ile insanlara saldırmasını meşru kılar mı?

  • hakan2707 Temmuz 2013 23:34

    Görünen odur ki gelişmekte olan ekonomiler için kötü haberler birbiri ardına gelmeye devam ediyor. Brezilya’daki gösteriler, Türkiye’deki gelişmeler ve sonrası Mısır’da yaşanan darbenin ardında büyük ekonomik güçlerin bir hesabı da olduğu açıkça görünüyor. Bu noktada en az iki yıl sürecek yeni bir ekonomik ve siyasi ters algı sürecine girilmiş gözüküyor. Çin’in baş aşağı gittiği algısı, gelişmekte olan ülkelerdeki lider değişimleri ve demokrasiyi zayıflatma çabaları devam edebilir. Garip ama gerçek misali Mısır’da darbe olduğu gün, Borsa açıktı ve inanılmaz bir şekilde yükselmişti. Borsa’da yabancı payı yüksekliği böylesine trajikomik hadiselere de meydan veriyor işte. Read more: http://www.finansgundem.com/haber/borsada-dusus-devam-eder-mi/403330#ixzz2YOUD6HuT

  • Düşünen Adam07 Temmuz 2013 23:28

    Bir insan pala ile bir kadına saldırıyor ve bunu adamın işinin düşmesi ile açıklıyorsunuz. İşi kötü giden bir insanın pala ile bir kadına saldırması nasıl savunulabilir?

  • hakan2707 Temmuz 2013 23:25

    Taksimdeki esnaf ve oteller kan ağlıyor.Gösteri demokratik haktır.Darbeciler gelseydi:Ne olacaktı bu göstericilerin hali,sorgusuz sualsiz ya cvezavine yada ölüme,bu ülkede ne görmedik ki.Ama ne yazık ki bizim toplumumuzu rahatlık tepiyor.Emperyalist yada yahudi uşaklığından başka yaaptıkları yok.Uyan be kardeşim.Mısırda darbe oldu da ne oldu.seyret.Kim kazanıyor.Emperyalizm ve uşakları

  • Aydınlık07 Temmuz 2013 22:37

    Palalı haydutlar, hükümet, bağımlı yargı ne yaparsa yapsın farketmez, bu mücadeleden kesinlikle Türkiyenin aydınlık yüzü galip çıkacaktır.

  • Birol CEBELİ07 Temmuz 2013 22:16

    Esnafında sabrı bir yere kadar o esnaftan çapulcular alış veriş yapmazlar bizler yapıyoruz hadi gidin yurt dışında gösteri yapın bak oranın polisi sizleri ne yapıyor bizdeki palalıları çok ararsınız.

  • suskun07 Temmuz 2013 22:05

    başbakan amacına ulaştı halkı birbirine düşürmek için uğraşıp duruyordu..

  • pala remzi07 Temmuz 2013 21:28

    sordum namın verdiler, pala remzi dediler, pala bıyığı değil, bıçağıdır dediler

  • HUZUR İSTİYORUM07 Temmuz 2013 21:22

    Molotofçular serbest, taş atanlar serbest, araç yakanlar serbest, işyerlerine saldıranlar serbest, otobüs,polis aracı yakanlar serbest vs. örnekleri çoğaltabiliriz.Bütün bunları yapanlar demokrat, çevreci,özgürlükçü olacak, 1.5 aydır halkın canını sıkacaklar iş 2 tane palalıya gelince suçlanacaklar öylemi.Mahkeme doğru karar vermiş.Bu çapulcuların neden korktukları anlaşıldı bunlara PALA göstermek lazım.Ancak öyle huzur sağlanır bu ülkede

  • ne olursan ol yeterk, tavalı ol yine gel07 Temmuz 2013 21:04

    3 5 tane entellektüelin demokrasi çevrecilik diktatörlük adı altında benim sazan halkımı galyana getirip ülkeyi çektiği kaosa bakarmısınn..tencereli kalemli arkadaş ben ne chp li ne akp liyim o tavanı gel benim evin önünde çal be allah aşkına stres atıcak yer lazım gell

  • anonymous07 Temmuz 2013 21:00

    bravo size ve yorumlarnıza, yani her esnaf sıkıntıya girince eline pala alıp sokaklarda adam doğrama hakkına sahip öylemi ? ya arkadaş biraz mantıklı olun ya taraf olunurda bu kadar körü körüne olunmaz. Ya ordan geçen alakasız birisine veya kendi eşinize dostunuza bir zarar gelseydi yine böyle savunurmusunuz ?

  • Yargı sınıfta kaldı07 Temmuz 2013 20:34

    Dünya bu görüntüleri izledi ve Türkiyedeki Yargı ile ilgili kararını verdi.

  • salih07 Temmuz 2013 20:13

    Ben palayı borsada biliyordum,meğerse burada da varmış.

  • remzi07 Temmuz 2013 20:13

    Palalı insanları tebrik ediyorum.Çapulcuların hakkından su gelmez,pala gelir. Esnaf parasızlıktan artık isyan edecek noktaya geldi,,çapulcular,esnafın parasını ödüyorlar mı?

  • VALİ07 Temmuz 2013 19:36

    VALİ MUTLU ÇAY İKRAM ETMEK İÇİN ÇAĞIRMIŞ. VALİ PALALIYI GÖZALTINA ALAMIYACAĞI ZATEN BELLİYDİ. ÇÜNKÜ ONLAR TAYYİPİN NEFERİDİR. GÖZALTINA ALIP İŞİNDEN Mİ OLSUN.

  • boş laflar07 Temmuz 2013 17:54

    ben o palalı insanların tutuklandıklarına vede esnaf olduklarına inanmıyorum. ama şuna inandım bizlerde ellerimize karanfil yerine silah alsaydık kim bilir akıbetimiz ne olurdu.şunu devlet ve meclis unutmasın ki bizler onların etrafında ki gibi cahil topluluğu değiliz. onların elinde pala bizlerinde kalem ve tencere tava var. hodri meydan kim kimi yenerse???

  • umut07 Temmuz 2013 16:56

    haksızda sayılmazlar sen gel gösteri yapıyorum adı altında zarar ver .millet ne durumda umurunda olmasın.tencere tava ama esnaf insanlar ne durumda hiç kimsenin umurnda değil.....kıza attığı tekme dışındaki tepki bir yerde .....