E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPalalı adam Fas'ta ortaya çıktı---

Palalı adam Fas'ta ortaya çıktı

Palalı adam Fas'ta ortaya çıktı
12 Temmuz 2013 - 14:10 borsagundem.com

Taksim'de elindeki palasıyla terör estiren esnaf yurtdışına kaçtı

Taksim'de Gezi Parkı eylemcilerine pala ile saldıran Sabri Çelebi gözaltına alınıp kaçma şüphesi olmadığı için serbest bırakılmıştı. Çelebi'nin savcının serbest bırakılmasına itiraz ettiği günün ertesi 10 Temmuz çarşamba günü Fas'a gittiği ortaya çıktı. Çelebi'nin neden Fas'a gittiği tartışılırken bunun bir tesadüf olmadığı anlaşıldı. Sabri Çelebi, eşi Fas vatandaşı olduğu için o ülkeyi tercih etmişti. Bu arada Çelebi'nin Fas kralının resminin yanında çektirdiği bir kare de Twitter'da paylaşılıyor./_np/1653/20451653.jpgPolis yetkilileri, Çelebi hakkında mahkemenin verdiği bir yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontrol talebi olmadığını belirtti. Bu nedenle de Çelebi yurtdışına rahatlıkla çıktı.
Gezi Parkı olayları sırasında cumartesi günü Talimhane'de polisten kaçan kalabalığı palayla saldıran ve esnaf olduğu belirtilen Sabri Çelebi, pazar günü İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi. Nöbetçi savcılıkta yapılan sorgunun ardından Sabri Çelebi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.  
Mahkeme, şüphelinin üzerine atılı suçların vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, tutuklanmanın bir tedbir olması, şüphelinin sabit ikametgah sahibi olması ve kaçma şüphesinin bulunmaması gerekçelerini göz önünde bulundurarak tutuklanma talebinin reddine karar verdi.
SAVCI 47 SAAT SONRA İTİRAZ ETTİ
Ancak salı günü savcılık, Sabri Çelebi'nin serbest bırakılmasına itiraz etti. Sulh Ceza Mahkemesi’ne itiraz eden savcılık, ‘suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumunu’ gerekçe göstererek Sabri Çelebi'nin tutuklanmasını talep etti. Savcının bu talebini İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi değerlendirdi. Mahkeme heyeti, savcılığın itirazını yerinde bularak, Sabri Çelebi hakkında bugün yakalama kararı çıkartılmasına karar verdi.
HAKİMDEN GİZLİLİK KARARI İSTEĞİ
Dün hakkında yakalama kararı çıkarılan Palalı hakkında 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi hakimi, soruşturmaya gizlilik kararı getirilmesini istedi.
YAKALAMA KARARI ALINDI ANCAK...
İtirazı değerlendirilen İstanbul 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi, kasten yaralama ve polise direnme suçlarından Çelebi hakkında yakalama kararı çıkarttı. Çelebi’nin yanında bulunan Şeyhmus Kırmızı, Ahmet Girgin ve Murat Ertekin hakkında ise yurtdışına çıkış yasaklı adli kontrol kararı alındı. Mahkeme dün sabah saatlerinde karar almasına rağmen UYAP’taki (Ulusal Yargı Ağı Projesi) sorun nedeniyle kararı bilgisayar sistemine işleyemedi. Şüpheliler hakkındaki karar, UYAP’ta görünmeyince polis gün boyu işlem yapmadı. Hâkimin kararı 18.00 sıralarında sisteme girebildi.
SAVCI İTİRAZ ETTİKTEN BİR GÜN SONRA FAS'A GİTMİŞ
Yakalandıktan sonra savcılığın itirazı üzerine İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında yakalama emri çıkartılan Sabri Çelebi'nin savcının serbest kalmasına itiraz ettiği günün ertesi yani 10 Temmuz çarşamba günü Fas’a gittiği belirlendi. Çelebi’nin Atatürk Havalimanı’ndan saat 16.30’daki Kazablanka seferiyle uçtuğu ve 10 Ağustos günü dönmek üzere dönüş bileti aldığı öğrenildi..
Yetkililerden alınan bilgiye Sabri Çelebi’nin yurt dışına kaçtığı gün hakkında yakalama emri olmadığı için işlem yapılmadı.
FAS KRALI'NIN RESMİNİN YANINDA POZ VERMİŞ
Avukat Efkan Bolaç Twitter hesabından Sabri Çelebi'nin Fas Kralı'nın resminin yanında çektirdiği bir fotoğrafını paylaştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • VELi12 Temmuz 2013 15:10

    Gezi olayları bitsin diye bekliyorlar...Yalan. Bitsin isteyen bir hükümet böyle mi davranır? Bu yoruma da cevap açık 'bu kararı veren hükümetdeğil ki,yargı'.

  • Özgür12 Temmuz 2013 15:05

    Mahkeme niye yurt dışına çıkışyasağı versinki?Adam sağasola gülsalladı. Birinin kulak arkasına da gül salladı. Yaşasın ' Böyle DEmokrasi(????)