E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemOrtadoğu'nun kaderini değiştiren isim---

Ortadoğu'nun kaderini değiştiren isim

Ortadoğu'nun kaderini değiştiren isim
02 Mart 2020 - 09:05 borsagundem.com

Portekizli siyaset bilimci ve Hudson Enstitüsü Araştırmacısı Bruno Maçaes, SİHA'ları üreten Baykar firmasının Teknik Müdürü Bayraktar TB2'nin mimarı olan Selçuk Bayraktar için "Orta Doğu'nun kaderini değiştiren adam" ifadelerini kullandı.

İdlib'de askerlerimize yönelik hain saldırıların ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait SİHA'lar Halep'ten Lazkiye kırsalına kadar yüzlerce rejim askerini etkisiz hale getirdi, çok sayıda hedef nokta atışıyla imha edildi.

Bu başarılar vesilesiyle dünyanın gündemine oturan Baykar'ın üretimini üstlendiği İHA ve SİHA'ların destansı başarısıyla ilgili çarpıcı yorumlar gelmeye yapılıyor.

"Orta Doğu'nun kaderini değiştiren adam"

Portekizli siyaset bilimci ve Hudson Enstitüsü Araştırmacısı Bruno Maçaes, Türkiye'nin Suriye'deki büyük askeri başarısını sosyal medya hesabından dile getirdi.

Türkiye'nin havada büyük üstünlük kurmasını sağlayan SİHA'lara hayranlığını gizleyemeyen Bruno Maçaes, Twitter hesabından önce "Türkiye nasıl insansız silahlı süper güç haline geldi?" sorusunu yöneltti. Maçaes ardından, İHA ve SİHA'ları üreten Baykar firmasının Teknik Müdürü ve Türkiye’nin ilk milli S/İHA Sistemi Bayraktar TB2’nin mimarı olan Selçuk Bayraktar için "Orta Doğu'nun kaderini değiştiren adam" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (52)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ...02 Mart 2020 23:18

    daha dur... 50 bin kişilik pyd duruyor.. abd kolluyor, iran kendi örgütünü kurdu. rusya esad ve bunları kullanıyor.. iha ile siha ile herşey bitmedi.. orta doğuda o petrol varken, huzur gelmez...

  • Vanlı Erkan. 02 Mart 2020 21:41

    Erdoğan gitsin bu ülke batsın yok olsun diye varya içinizdeki o kalbiniz simsiyah olmuş. Sizin vicdanınız kalmamış Yeter artık anlayın o adamı siz hainlere yedirmeyizzzzzz. Ne çabuk unutuyorsunuz her gün Van havaalanından şehitleri uçağa bindiriyorduk. sizin ortağınız PKK Ve siz. Ah Atatürk sağ olsaydı ah Atam kalk gör Atatürkçü kılığına giren İzmir marşını İstiklal marşı gibi okuyanları sanki hepsinin gözünde at gözlüğü bu kadar yeter yeter yeter gidin yeter gidinnnnnn.

  • ahah02 Mart 2020 23:18

    Erdoğanla kurulmadu bu ülke.. erdoğansızda batmaz. merak etme. Türk milletinin geçmişide tarihi 3 - 5 kişiden ibaret değil.

  • Atakan 02 Mart 2020 19:39

    Kim olduğu önemli değil önemli olan bu ülke için taş üstüne taş koymasıdır her kim Türkiye Cumhuriyeti Devleti için hayırlı güzel faydalı birşeyler üretiyorsa saygı duyarım alnından öperim

  • gerçek02 Mart 2020 18:16

    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN AÇTIĞI  İLK UÇAK FABRİKASI 1954 DE DEMOKRAT PARTİ İKTİDARDAYKEN KAPATILMIŞ.. BELGELERE BAKIN..

  • Malkoçoğlu02 Mart 2020 22:53

    Birader sen uçağı falan bırakda Atatürk'ün "komşumuz SSCB ile yakın münasebetler ülkemizin yüksek menfaatine olacaktır" sözüne rağmen, İsmet'in taaa 3 okyanus öteden ABD ile dansları bize nelere malolmuş ve olmaktadır ona kafa yor. İsmet Fullbright eğitim bursları ile Türk Milli Eğitimini mahvetmiş, Marshall yardımlarını ABD den kabul ederek de ülkemize IMF nin babasını sokmuştur. Milli eğitimi ve ekonomiyi mahveden temelleri atmıştır. NATO ya girişte yaptığı kulis çalışmalarında sorumluluk Menderese yıkılmış ve günah keçisi yapılmıştır. Kader okundan kaçılmamış İsmetin bize soktuğu şemsiye hala açılmamıştır.

  • Nedim02 Mart 2020 18:50

    Zaten çalışamaz hale getiren chp!  keten bezinden kanatlar ve alçak irtifa da zerre kadar geliştirmemişler! Tarla ilaçlamaktan başka bir faydası yok. Jet motoru ise çıok pahalı ve tamamen farklı bir teknoloji!  Ülkemizde hala inconel vs, malzeme üretimi yok!  Ancak işlenmesi var!  Gerçek deyip sallama!  Başarıyı takdir etmesini öğren.  

  • algılama 02 Mart 2020 18:13

     dinciler  tarikatçılar  olayları tarihsel gerçeklerinden ayırarak halkı algılama yöntemiyle  kandırmayı seviyorlar. 

  • Garip vatandaş.02 Mart 2020 17:33

    DEVLET ADINAMI ÜRETİYOR KENDİ ŞİRKETİ ADINAMI ÜRETİYOR. AYDINLATIRSANIZ SEVİNİRİM.

  • Ahmet erkek02 Mart 2020 17:27

    Böyle dahi adamları afişe etmeyin.Aselsandaki mühendislerin akibetinde benzemissin kaderi.Böyle değerli insanlar iyi korunmalı

  • ATATÜRK ÜN İLK UÇAK FABRİKASI02 Mart 2020 17:19

    ATATÜRK 1925 yılında Kayseri Uçak Fabrikasını açtığında, belki günümüzün en üstün jetlerini üretecektik..ama ATATÜRK döneminde açılan ilk Uçak Fabrikası, Kore de 18.000 askerini yok olmaktan kurtardığımız abd nin tavsiyesi üzerine a.menderes başbakanken 1954 senesinde kapatıldı. 

  • Cemil26 Nisan 2020 12:42

    Bir kere uçak fabrikasının Kayseri'ye açılması çok büyük hata idi Kayserinin ticaret zekası Ermeni Yahudi mantığında işler. Cazip bir teklif geldiğinde mantığı parayı tartar ilerisi boştur anın kârı daha önemlidir. gavurun beleş uçak teklifi Kayseri ticaretinin gözünü kapattı.Kayserinin uyanıklığı basiretinden değil tilkiliğinden nemalanır saf insanı kandırmayı meziyet bilirler.güneş nerde doğar yönleri o yöndür sanmayın ki muhafazakardırlar.

  • ATATÜRK ÜN İLK UÇAK FABRİKASINI CHP KAPATTI.02 Mart 2020 18:06

    ATATÜRK ÜN İLK UÇAK FABRİKASINI CHP KAPATTI. Bu fabrikada ürettiğimiz 100 adet uçağı AB ülkelerine satmısız.ama chp bu fabrikayı malesef kapatmıştır.yarın iktidara gelir ise tüm askeri üretim tesislerinide kapatmayacağının garantisini kim verecektir.

  • mustafa02 Mart 2020 17:17

    anka ne oldu rahmetli mi oldu damattan sonra   gavur iyi gazlamış s400 lerde adem çöpdü de 2,5 milyar doları 4 boru parçasona neden verdiler diye sormaları gerekir.

  • pinokyo02 Mart 2020 16:55

    acaba Kemal K damadı bu ülke için ne yapmış ? bir de onu yazsa şu cehapeli şürekası...

  • pazarci02 Mart 2020 16:25

    Turk VeTurkiye icin calisanlara ,Allah Yaaar ve yardimciniz olsun,Allah Razi olsun.

  • belirsizlik02 Mart 2020 16:00

    Yabancılar müslüman müslüman ile savaşıyor diye keyften dört köşe olmuş ver gazı yapıyor..Bir zamanlar İran Irak ile savaşırken de böyle gazlamışlardı..

  • fafa02 Mart 2020 17:50

    Ne yazık ki doğru söylüyorsun.Orta Doğu ülkesi olmaktan kurtulamadık,nihayet bizi de takıştırdılar.

  • misafir02 Mart 2020 16:17

    Biz arka planda dünyanın 1. ve 2. süper gücü ile savaşıyoruz. 

  • OSMAN02 Mart 2020 15:47

    YAPILAN YORUMLARI OKUYUNCA ŞU GARİPLİĞİ FARK EDİYORSUNUZ. BİZİ DIŞARIDAN BAKAN BİRİ DAHA OBJEKTİF OLARAK DEĞERLENDİRİP, ÖN KABULLERİNDEN ARINARAK YORUMLAYIP BAŞARIYI TAKDİR EDERKEN; BİZ HALA ÜLKE MESELESİ BİLE OLSA KENDİ DURDUĞUMUZ YERDEN BAKARAK, ÜLKEYE FAYDALI OLMUŞ BİR DURUMDA BİLE BAŞKA ŞEYLER ARIYORUZ. ÇOK ÜZÜCÜ. BU ÜLKEYE KİM NE FAYDA SAĞLAMIŞSA, ADI-CİNSİYETİ-İNANCI-PARTİSİ VB. NE OLURSA OLSUN ALLAH RAZI OLSUN.

  • Tam komedi02 Mart 2020 14:56

    Bu millet acı gerçekleri öğrendiği zaman her zaman ki gibi ah vah edecek ama faydası olmayacak ! Bu konularda zerre bilgisi olmayanlar öyle yorumlar yapıyor ki  içler acısı ! 4 Teker arabayı italyaya yaptıran zihniyet kalkmış iha yapmış ! Yahu iha yı dünyada hangi şirketler hangi arge ve tesislerde yapıyor bir araştırın yahu ! Motor fabrikası yok , optik fabrikası yok , chip fabriklası yok  arge yok ortada sadece montaj var odunda maliyeti belli değil ama gel gör bunu ülkenin dev fabrikaları yapamıyor ama damat yapıyor oda diğer damat gibi göklere çıkarılıyor !!!  

  • .......02 Mart 2020 16:40

    2 adam varmış. Bunlar dağ üzerinde ne var diye iddialaşmışlar. Biri gördüklerinin oğlak, diğeri ise Kartal olduğunu söylemiş. Sonra Kartal uçmuş. Oğlak olduğunu iddia eden uçsada oğlak demiş. Tam da senin zihniyetini anlatıyor. Siz hazıra alışmışsınız ya bir şeyler üretildigini görünce aklınız almıyor. Size çok görmüyoruz, sıkıntı yok

  • .......02 Mart 2020 16:35

    Senin kafa tabi almaz. Akşama kadar kılıçtaroğlu nu izliyorsun. İha ve siha ları kaç yıldır abd den istememize rağmen bize satmadıysalar nereden geldi bu iha ve sihalar. Kıbrıs harekatını mazot ve tekerini bulamadığımız için tamamlayamadık. Eğer satın almış olsaydık şuan Suriye de kullanamıyorduk. O üretim yapamayan zihniyet tamda senin ve senin arkasından gittiğin zihniyettir.

  • checktelster02 Mart 2020 16:33

    Holywood   senaryo yaz ...

  • Doğru02 Mart 2020 14:44

    Bu ülkenin kurtuluşu bilimden teknolojiden geçer bu ülke beyinlerine sahip çıkarsa kurtulur ,inşallah bu gelişme herkesin gözünü açar,Nobel ödüllü türk bilim insanı aziz sancarın bir sözü var türk gençliği siyasetten uzak durun bilimle uğraşın, en güzel örneği Bayraktar...

  • ALP02 Mart 2020 14:02

    HANİ...SARAYIN DAMADI İDİ ADAMI TELLAL ETMŞTNZ..HANİ RANTÇI İDİ,,,HANİ HANEDANIN GENÇ ÜYESİ..BİLMEM ŞU,BU,,OLMADIK SIFAT TAKMIŞLARDI...CHP...Lİ VATANSEVER KARDEŞİM...GEL..OYUN SENİN ÜZERİNE OYNANIYOR...CHP..YÖNETİMİNE ARTIK SÖZÜM OLAMAZ..YÖNÜ BELLİ..AKLI SELİM OL..TAKINTIDAN KURTUL.B CHP YÖNETİMİ SİZDEN GÜÇ ALIYOR..SEN GÜÇ VERDİKÇE DAHA NE KADAR AZACAK DÜŞÜN..AKLIN YOLU BİRDİR..TAKINTIDAN KURTULAMASSAN DEVRİM YAPAMASSIN...ÜLKE HEPMİZİN..ELBETTE AYRI GÖRÜŞ OLACAK  AMA ÜLKENE İHANET EDENİ AFFETME...BU GÜN .BAHÇELİNİN İHANETİNİ GÖRSEM REDDEDERİM..

  • Nedim02 Mart 2020 18:23

    Bunların karakteri böyle bunların karakteri böyle!  Çoğusunun kökeni zaten bozuk!  Bu yüzden bu itlere uzay gemisi yapsan bin türlü laf ederler. Çünkü meşrebi bozuk!  Tıpkı aşağıdaki it gibi. 

  • ______,______02 Mart 2020 15:47

    hdp chp ye sürekli sıkıştırıyor ama bunlar savaş sucu işlemektedir.olaylar farklı yere gider ider ise hepsi savaş sucundan yargılanabilirlerde.

  • Vb02 Mart 2020 13:44

    Şimdi Pakistan, Endonezya, Brezilya, Arjantin, Malezya, Filipinler, Romanya, Polonya,.... Orta büyüklükte ülkelerin savunma bakanlıklarına siha görüntülerini , tb2 fiyat / konfigürasyon tablosuyla gondereceksin, Ukrayna'ya sattığımız gibi yeni dış siparişler bu firmayı yeni bir TUSAŞ/Roketsan yapabilir,

  • Adam adam adam 02 Mart 2020 13:36

    ADAM ADAM ADAM

  • R.Demir02 Mart 2020 12:03

    Allah senden ve senin gibilerden Razi olsun Selcuk Bayraktar Bu Ülke seni ve ekibini unutmayacak Basarilarin devamini dilerim Seni kötülemeye calisan tip ler bu Ülkede neler yapmislar gostersinler Türk derki Lafa değil yaptiklarina bakarim ...

  • AHMET ÖZBİR02 Mart 2020 11:59

    BAYRAKTAR'ımıza "DEVLET ÜSTÜN MADALYASI" verilmeli, düânın şeddelisini milletimiz, Suriyeli MAZLUMLAR KENDİSİNE GÖNDERMELİ!..

  • Tarkan02 Mart 2020 11:58

    Doğru ama eksik söylemiş. Tusaş anka aselsan koral roketsan vestel ve daha nice adını duymadığımız firma ve mühendislerine de minnetle sonsuz teşekkür ederiz emeklerine sağlık askerimizin en büyük yardımcıları onlar. Bizim mühendislerimiz yaratıcı zeki ve çalışkandır dünyanın en iyileridir.

  • Nedim02 Mart 2020 11:37

    Çekemeyen anten taksın!  Bu arada lütfen aşırı abartılardan kaçınalım!  Allah Müslümanlara İfrat ve tefrit i yasaklamıştır.  Yani aşırılığı ve fitne konusu olacak şeyler İslamda haramdır.  Bu Dünya dolup boşalan bir handır!  Allah güzel işler yapanların karşılığını en güzeliyle verendir.  Allah'ın izni ve yardımı olmadan da hiç bir şey olmaz.  İşin ilginç kısmı  bu malum hödükler  bu güzel işleri yapana olmadık iftira ve çamuru atmışlar her zaman olduğu gibi yıkan ile değil bu ülkeye faydası olan ile uğraşmaya devam etmişlerdi. Diyorum ya bunlar Türkiye için ayağı hayra yürümez, elinden hayır beklenmez, dili ise zehir zemberek çatal dildir.  Daha da ilginç olanı ise hep de kendilerini  başkalarından akıllı ve üstün görürler!  Biz de bunları dinler güler geçeriz!  Bazen da ağzının payını veririz.

  • tv02 Mart 2020 10:03

    bu ülkeye verdigin hizmetten dolayı size teşekkür ediyorum varolasın

  • vatandaş02 Mart 2020 10:02

    Evet reis sana böyle- damadlar ülkemize böyle evlatlar yakışır

  • Malkoçoğlu02 Mart 2020 23:02

    Vatandaş hiç takma, sana Türkçe'yi düzgün yaz diyen !!!! rumuzlu arkadaş "Senin gibi Türkçe yazmasını bilmeyen oy verir yalakalık yapar " diyerek ne cümlesinin sonuna nokta koymayı biliyor ne de özneyi bulmak için sorduğumuz "kime oy verir" sorusuna bile cevap bulduramıyor. Yani gizli özneyi bile kullanamamış. Ama senin cümlendeki mesaj bence de doğru, damadın biri SİHA ları sürü halinde uçuruyor, diğer damat ise dövize DOLAR sürüleri ile saldıranlara karşı savaşıyor.

  • !!!02 Mart 2020 14:48

    Senin gibi Türkçe yazmasını bilmeyen oy verir yalakalık yapar

  • erdem02 Mart 2020 09:58

    Allah yar ve yardımcın olsun

  • Vatansever 02 Mart 2020 09:39

    Gururumuzsun , soy adın gibi bayraktar

  • Ahmet Tecer02 Mart 2020 09:36

    Gerçek den Ülke olarak gurur duymalıyız büyük başarı. S 400 benzeri hava savunma sistemi ve yerli savaş uçarğımız da üretebilrsek , Türkiye ye kafa tutmak isteyenler bir kez daha düşünür. 

  • Vb02 Mart 2020 09:29

    CHP'liler İHA ve siha'lar damada ihale olsun diye yapılıyor diyorlardı , ahlaksız yalancı özgür özel....

  • KERİM02 Mart 2020 09:23

    böyle kıymetli değerlerimizi iyi saklayıp korumalıyız kimseler onları bilmemeli.özellikle kem gözler

  • Cumhuriyetçi02 Mart 2020 09:19

    Kılıçdaroğlu'nun bu tweet'i görmesi gerekiyor.

  • Bennn02 Mart 2020 09:18

    Atatürk gibi adam

  • Corona Virus02 Mart 2020 13:51

    Bu Bennn denen adamın bu terbiyesiz yorumu nasıl yayınlanır editör. Akşama kadar silinmezse Atatürk'e hakaret suçundan işlem yapılmasını isteyeceğim savcılıktan. 3 saatin var.

  • yürü git02 Mart 2020 09:59

    defol git ,, atatürk nere bu siyasal islamcılar nere

  • Hadi len.02 Mart 2020 09:32

    Yok deve Sen Atatürk'ü iyice bir oku öğren ondan sonra konuş. 

  • Afferim Sana02 Mart 2020 09:15

    B u ülkede artık mütahidleri yüceltip zenginleştirmekten vazgeçin. Katmadeğeri olan ürünler üreten, ülkesinin önünü açacak insanları bilimi yüceltin. Şakşakçıları yüceltmeyin liyakatı yükseltin. Bakın etrafımız ateş çemberi çalışmaktan üretmekten başka çıkış noktamız yok.

  • Albayrak02 Mart 2020 22:17

    Damat var damat var.

  • Doğru02 Mart 2020 14:38

    En güzel yorum senin kardeşim...

  • Selma Duraksoy02 Mart 2020 09:12

    Yolu açık olsun Allah nazarlardan korusun