E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıOrtadoğu'da gerilim petrol fiyatlarını tetikledi---

Ortadoğu'da gerilim petrol fiyatlarını tetikledi

Ortadoğu'da gerilim petrol fiyatlarını tetikledi
04 Aralık 2023 - 07:54 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda petrol fiyatları Orta Doğu'da yeniden başlayan çatışmaların arz güvenliği için yarattığı endişelerle yeni haftaya yükselişle başladı.

Orta Doğu'daki jeopolitik gerginliğin yeniden odak noktası haline gelmesi, bölgeden gelen arzla ilgili endişeleri artırırken, OPEC + gönüllü üretim kesintileri ve küresel yakıt talebi büyümesi üzerindeki belirsizlik sektörün görünümünü gölgeliyor.

Brent ham petrolü fiatı vadeli işlemlerde 79,16 dolar/varile yükselirken, ABD Batı Teksas Intermediate ham petrol vadeli işlemleri de 74,36 dolar/varili gördü.

IG piyasalar analisti Tony Sycamore, "Hafta sonu jeopolitik gerginliğin yeniden ortaya çıkması, bu sabah yeniden açılan ham petrol fiyatının yardımına koştu. İsrail'in Gazze'de yeniden başlattığı saldırılara yanıt olarak Orta Doğu'da kaynayan gerilim yeniden su yüzüne çıkıyor gibi görünüyor."

ABD ordusu pazar günü yaptığı açıklamada, Yemen'deki Husi grubunun bölgedeki iki İsrail gemisine drone ve füze saldırısı düzenlediğini iddia ederken, Kızıldeniz'in güneyindeki uluslararası sularda üç ticari geminin saldırıya uğradığını söyledi.

CMC Markets analisti Tina Teng, İsrail-Hamas savaşının yeniden başlamasının petrol fiyatlarındaki yükseliş ivmesini körüklediğini söyledi.

Teng, "Ancak, Çin'in hayal kırıklığı yaratan ekonomik toparlanması ve ABD üretiminin artması nedeniyle petrol fiyatları şimdilik baskı altında kalmaya devam edebilir" dedi.

Enerji hizmetleri firması Baker Hughes yakından takip edilen raporunda, ABD petrol sondaj kulelerinin bu hafta beş adet artarak Eylül ayından bu yana en yüksek seviye olan 505'e yükseldiğini bildirmişti.

Goldman Sachs'tan petrol tahmini

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)