E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıOrta Doğu'da gerginlik: Yatırımcılar 'güvenli limanlara' demir atıyor---

Orta Doğu'da gerginlik: Yatırımcılar 'güvenli limanlara' demir atıyor

Orta Doğu'da gerginlik: Yatırımcılar 'güvenli limanlara' demir atıyor
19 Nisan 2024 - 08:57 borsagundem.com

Faiz artışı endişeleri ve Orta Doğu'da yaşanan gerilimler ABD hisse senedi endekslerini düşürdü. Yatırımcılar güvenli limanlara yöneldi.

Orta Doğu'da yaşanan savaşlar, saldırılar ve kritik olaylar yatırımcıları korkuttu. Faizlerin uzun süredir artış yaşandığı dönemde hisse senedi piyasalarından uzaklaşan yatırımcılar, 'güvenli limanlara' demir atıyor.

Son günlerde gündeme gelen faizlerde yaşanabilecek olası faiz indirimlerinin piyasaları nasıl fiyatlayacağı merak konusu.

Ekonomim'in haberine göre, faizlerin daha uzun süre yüksek kalacağı endişeleri ile zaten düşüş eğiliminde olan ABD hisse senedi endeks vadeli kontratları, Orta Doğu’da gerilimin arttığına dair işaretlerin yatırımcıların riskten kaçınma isteğini tetiklemesi sonucu Asya işlemlerinde düşüş yaşadı.

Yatırımcılar 'güvenli limanları' tercih etmeye başladı

Riskten kaçan yatırımcıların güvenli limanlara talebi artırmasıyla dolar, Japon yeni ve İsviçre frangı yükseldi. Yatırımcılar ABD tahvillerine de yöneldi. Alımlar ABD 10 yıllık tahvil getirisinin gün içinde bir ara 14 baz puana kadar düşmesine neden oldu.

Orta Doğu'da yaşananlar emtiaları fiyatlıyor

Petrol fiyatları bir ara yüzde 3,5’in üzerinde yükseldi. Brent ham petrolü varil başına 90 doların üzerine çıkarken, ABD ham petrolü varil başına 86 doların üzerine tırmandı.

Ancak saldırının daha çok sembolik olduğu yönünde bir izlenim oluşmasının ve İran’ın saldırının boyutunu büyütmemeye yönelik açıklamalar yapmasının ardından petrol fiyatları kazançlarının bir kısmını geri verdi.

Piyasalarda korku ve tedirginlik

 

Doğrudan yatırımlarda giriş azaldı, çıkış arttı

 

Altın, saldırı haberleriyle rekor tazeledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HAKUKUTİKU19 Nisan 2024 09:51

    ORTADOĞUDA YAŞANALAR NEDEMEK. SORUN 8-10 MİLYONLUK MÜLTECİ İSRALİNİ ABD ARKASINA ALİP SAĞA SOLA SATAŞMASI. AKLINI BAŞINA ALMAZSA NE ABD NEDE İSRAİL MÜLTECİSİ KALIR. OSMANLIDA YAPTIKLARI KIŞKIRTMAARA DEVAM EDİYORLAR ORTADOĞUDA İSRAİL,İNGİLTERE,ABD DAN BAŞKA SORUN OLUŞTURANDA SORUNDA YOK..YTD.