E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıOPEC'in petrol üretimi artışındaki payı azalacak---

OPEC'in petrol üretimi artışındaki payı azalacak

OPEC'in petrol üretimi artışındaki payı azalacak
12 Nisan 2023 - 08:19 borsagundem.com

OPEC dışı üreticilerin üretimi artacağı için OPEC'in petrol üretimi artışındaki payı bu yıl azalacak.

ABD Enerji Enformasyon İdaresi'nin tahminine göre, OPEC üyesi olmayan ülkeler bu yıl ve gelecek yıl petrol üretimi artışlarının daha yüksek bir yüzdesini oluşturacak, bu da son iki yılın eğilimini tersine dönecek.

ABD, Brezilya, Kanada ve Guyana'nın artışları, Suudi Arabistan ve diğer Orta Doğulu üreticilerin üretimi önümüzdeki aydan itibaren günde yaklaşık 1,16 milyon varil azaltma planlarını açıklamasının ardından OPEC'i gölgede bırakacak.

EIA'nın Kısa Vadeli Enerji Görünümü raporunda, toplam OPEC dışı akaryakıt üretiminin 2023'te günde 1,9 milyon varil (bpd) ve 2024'te günde 1 milyon varil artması bekleniyor.

EIA'nın tahminine göre, OPEC üretimi 2023'te günde 500.000 varil düşecek, ardından 2024'te grubun üretim anlaşması sona erdikten sonra artış günde 1 milyon varil artacak.

Ajans, OPEC dışı üreticilerin önümüzdeki iki yılda tahmin edilen artışlarının yaklaşık yarısının ABD'den geleceğini bildirdi. ABD ham üretimi bu yıl %5,5 artarak günde 12,54 milyon varile ve 2024'te %1,7 artarak günde 12,75 milyon varile yükselecek.

Dünya OPEC+’ın kararını tartışıyor: Neden şimdi?

 

OPEC'i petrol fiyatını yükseltme gücü gelirleri artıracak

 

OPEC hamlesi piyasaların ayarını bozdu

 

Bullard: OPEC+ kararı Fed'in işini zorlaştırabilir

 

Yellen: OPEC+ kararı küresel büyümeyi olumsuz etkileyecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)